Afbeelding
Eempers

Drukte in Soester natuurgebieden tijdens sneeuwperiode

14 februari 2021 om 16:26 Overig

SOESTERBERG Het was in het weekend in alle natuurgebieden druk met mensen die de sneeuw en de zon opzochten. De Stompert, De Paltz en Park Vliegbasis Soesterberg maakten daar geen uitzondering op. De Stompert was vooral het domein van langlaufers die in het golvende gebied goed uit de voeten konden.

Jan van Steendelaar

Op Park Vliegbasis waren het vooral wandelaars –het gros zonder mondkapje- die van het winterweer genoten. Eerder waren daar kitesurfers actief, hoewel hun verzoek aan parkbeheerder Utrechts Landschap om van de startbanen gebruik te mogen was afgewezen. Toen duidelijk werd dat zo’n veertig surfers zich hier niets van hadden aangetrokken (hoewel niet iedereen wist dat er geen toestemming was gegeven) kwamen boa’s in actie.

Zij wezen de kiters erop dat groepsbijeenkomsten verboden zijn en de periode van de lockdown nog steeds van kracht is. Ze volstonden met het geven van een waarschuwing in plaats van iedereen te bekeuren. Een volgende keer zou dat wel gebeuren, kregen de kiters te horen, Teleurgesteld vertrokken ze, in de overtuiging dat er geen sprake was geweest van groepsvorming en dat de onderlinge afstand op geen enkel moment minder dan anderhalve meter was geweest.

In de Paltz was het al vroeg erg druk. Voor wie met de auto kwam en verzekerd wilde zijn van een parkeerplek moest er inderdaad tijdig bij zijn. In het gebied was het erg druk. Sommige bezoekers maakten er een echt uitje van, zoals de groep jongeren die zich met kratten bier in de zon installeerden,

Naarmate de middag vorderde, werd het rustiger in de natuurgebieden. Alleen hier en daar achtergelaten afval vooral plastic verpakkingen, papier, blikjes en een enkel flesje, herinnerden aan de drukte.

Afbeelding
advertentie
advertentie