Het huttenbouwdorp is al jaren een plek waar kinderen in de zomervakantieplezier hebben en leuke dingen beleven.
Het huttenbouwdorp is al jaren een plek waar kinderen in de zomervakantieplezier hebben en leuke dingen beleven. Eempers

Andere aannemer voor bouwdorp in zomervakantie

7 mei 2018 om 08:16 lokaal

SOESTERBERG Na tien jaar het 'gemeentebestuur' van het jaarlijkse huttenbouwdorp te zijn geweest, zijn Marieke Pothoven en Jochem Janssen van Stichting Balans tot de conclusie gekomen dat het goed zou zijn als er ook eens iemand anders mee gaat doen. Dat heeft ertoe geleid dat zij hun taak hebben overgedragen aan Anne Rutten en Sjaan van Riel uit Utrecht.

Jan van Steendelaar

Zij nemen dit jaar onder verantwoordelijkheid van Balans voor het eerst de organisatie van het jaarlijkse huttenbouwdorp in Soesterberg op zich.

Het 22e huttenbouwdorp wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar gehouden bij de oudste hangaar, uit 1928, op de voormalige vliegbasis Daar is volop ruimte voor de ongeveer 150 deelnemers van 6 tot 12 jaar om van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 augustus hun creativiteit gestalte te geven in het door hen gekozen bouwwerk.

LUXE ,,Het is echt een luxe dat we daar weer aan de slag mogen. Het is een super unieke locatie, gaaf dat we daar weer mogen staan", zegt Anne Rutten. Balans heeft haar en Sjaan van Riel gevraagd het stokje van Marieke Pothoven en Jochem Janssen over te nemen.

SNAPPEN Beiden zijn actief in het welzijnswerk, organiseren vaker activiteiten voor kinderen en hebben in Leidsche Rijn al eerder een huttenbouwdorp opgezet. Sjaan van Riel heeft veel culturele activiteiten gedaan en geeft workshops creativiteit op scholen, zowel aan leerkrachten als aan kinderen. Anne Rutten is gymdocent en werkzaam in een speeltuin. ,,We snappen de wereld", zegt ze.

Ze hebben als opdracht gekregen om van het huttenbouwdorp een evenement te maken dat niet langer alleen door Balans wordt gedragen, maar door verschillende organisaties. ,,We gaan zoeken naar samenwerking om het evenement breder uit te zetten door er meer partijen bij te betrekken. We zijn nu bezig met gesprekken "

NIEUWE IDEEËN Jochem Janssen: ,,Het is goed om het stokje na zoveel jaar over te dragen aan iemand anders en te kijken wat er dan voor nieuwe ideeën ontstaan. Er zullen in ieder geval nieuwe elementen in zitten. Anne en Sjaan willen de klus graag doen. Eerst nog in nauwe samenwerking met Marieke en mij, bijvoorbeeld over het toewijzen van de zorgplekken die ieder jaar beschikbaar zijn voor kinderen uit gezinnen die het wat moeilijker hebben. Ook de contacten met grote groep vrijwilligers die in de loop der jaren bij het dorp betrokken zijn geraakt, zullen we 'overdragen.' Maar we hebben de organisatie uit handen gegeven We zijn nu wat meer op de achtergrond qua vraagbaak; en waar wij de kennis hebben, delen we die.".

REST VAN HUN LEVEN Janssen: ,,We hebben echt iets goeds en sfeervols neergezet, en daarvoor moet vooral Marieke alle credits krijgen, waarin een heleboel kinderen veel plezier hebben, dingen hebben meegemaakt die ze nooit eerder hebben beleefd en dingen hebben meegekregen waar ze misschien zelfs wel de rest van hun leven aan terug zullen denken."

advertentie
advertentie