Jachtkamer Paleis Soestdijk opent haar deuren

22 april 2018 om 14:11 lokaal

SOEST Paleis Soestdijk stelt van 28 april tot en met 13 mei 2018 een nieuwe ruimte open voor tijdelijke bezichtiging. De jachtkamer en het balkon boven het bordes zal dan tijdelijk toegankelijk zijn voor publiek. Tijdens deze periode kunnen bezoekers dit exclusieve deel van het paleis bezoeken en is er een gezinsrondleiding. Daarnaast zijn er extra activiteiten voor kinderen en volwassenen en krijgen kinderen gratis toegang. 

JACHTKAMER Toen Willem II en Anna Paulowna betrokken, werden de rijke versieringen vervangen door inrichting naar de empirestijl. De meeste wand- en plafondschilderingen verdwenen. Slechts twee plafondschilderingen bleven gehandhaafd: de iconische plafondschilderingen van de jachtmeester met zijn honden van Theodoor van der Schuer die sinds 1815 in de jachtkamer en de hal te vinden zijn. Prins Hendrik, de jongste zoon van Anna Paulowna, richtte de jachtkamer rond 1865 in de stijl van deze plafondschilderingen verder in. Sindsdien is de kamer grotendeels met rust gelaten. De jachtkamer ligt direct boven de vestibule en het bordes. Bij mooi weer worden de balkondeuren geopend en kunnen bezoekers de voortuin vanaf het balkon bewonderen.

RONDLEIDINGEN Van zaterdag 28 april tot en met zondag 13 mei worden er om 13.15 uur en 14.45 uur exclusieve rondleidingen voor gezinnen gehouden, met uitzondering van 1, 7, 8 en 9 mei. Onze gidsen besteden extra aandacht aan de kinderen, die een actieve rol in de rondleiding krijgen. Van weetjes over vroeger tot schilderijen geïnspireerd op hobbelpaarden. Op deze manier maken de kinderen kennis met het paleis. Deze rondleiding is alleen op inschrijving en dient vooraf via de website gereserveerd te worden. Adviesleeftijd voor de rondleiding is vanaf zes jaar. 

Activiteiten die worden gehouden, zijn onder andere: een kinderspeurtocht door paleis en tuin, knutselen bij restaurant Oranjerie Soestdijk en picknicken in de paleistuin.

advertentie
advertentie