Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. BDU

Veel klachten over rijgedrag van buschauffeurs

4 april 2018 om 11:35 lokaal

SOEST Bij de gemeente komen veel klachten binnen over het rijgedrag van de buschauffeurs van Syntus. Te hard rijden en te vroeg vertrekken bij de bushaltes zijn hiervoor de voornaamste voedingsbodem.

Johan van Beek

Hardrijden wordt door burgers vooral geconstateerd in Overhees (Di Lassostraat en Willaertstraat) en Soestdijk/'t Hart (Nieuwstraat). Dat blijkt althans uit de meldingen die inwoners bij de gemeente hebben gedaan in het eerste jaar dat Syntus het openbaar busvervoer in de provincie verzorgt.

SNELHEID Het aantal klachten is weliswaar de laatste maanden afgenomen, maar nog steeds rinkelt bij de gemeente met regelmaat de telefoon omdat mensen willen meedelen dat ze hebben gezien dat een bus de maximale snelheid heeft overschreden. In de woonwijken geldt een limiet van 30 kilometer per uur, op d doorgaande wegen 50 km/u.

VERTREKTIJD Ook is meer dan eens vastgesteld dat de bus alweer weg was bij een halte, terwijl de officiële vertrektijd nog niet was aangebroken.

BEHANDELING De gemeente krijgt ook berichten van burgers dat ze zich met hun klachten rechtstreeks tot Syntus hebben gericht, maar dat de afhandeling daarvan niet naar tevredenheid liep.

In een brief aan de busvervoerder wijst de gemeente Soest op de klachten. ,,Wij dringen er bij u daarom nogmaals op aan om chauffeurs te wijzen op de maximumsnelheid in woonwijken. Het is voor ons belangrijk om het maatschappelijke draagvlak voor busverkeer in woonwijken te behouden."

Soest verzoekt verder wederom of de verbinding tussen Soest en Amersfoort via De Isselt (v/h lijn 74) in ere kan worden hersteld.

advertentie
advertentie