De cast en crew van Maïkahuna zetten de puntjes op de i voor een serie van vijf voorstellingen van het muziektheater in het Griftland College.
De cast en crew van Maïkahuna zetten de puntjes op de i voor een serie van vijf voorstellingen van het muziektheater in het Griftland College. Griftland College

Griftland College aan vooravond vijf voorstellingen

2 april 2018 om 07:14 lokaal

SOEST Het belooft weer iets bijzonders te worden: de nieuwe muziektheatervoorstelling van het Griftland College. Van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 april staat de 18e editie van deze omvangrijke theaterproductie op het programma, een tweejaarlijks fenomeen op de Soester middelbare school. 'Maïkahuna' is de tot de verbeelding sprekende titel van dit jaar.

Bijna 100 leerlingen, die samen de cast en de band vormen, zijn al maanden bezig met repeteren voor de show, die traditioneel gedurende vijf achtereenvolgende avonden volle zalen trekt. Het Griftland College organiseert sinds 1983 elke twee jaar een dergelijke muziektheaterproductie. Net als haar voorgangers is 'Maïkahuna' een zelfgeschreven, gecomponeerde, gedanste en gespeelde musical, waarbij het uitgangspunt is dat alle leerlingen uit de tweede tot en met de zesde klas kunnen meedoen. Verantwoordelijk is theatermaakster en oud-leerling Marleen van Dalen, bijgestaan door een team van medewerkers, leerlingen, oud-leerlingen en technici.

HOOGTEPUNT Vrijwel alle leerlingen die ooit bij een productie betrokken zijn geweest, noemen hun deelname later een van de hoogtepunten van hun schooltijd. Tijdens het maandenlange proces van repeteren wordt niet alleen een grote bijdrage geleverd aan de culturele en creatieve vorming van leerlingen, maar bloeien ook vriendschappen op. Het samenwerken, concretiseren van plannen en ook het improviseren horen tot de vaardigheden die in het proces worden vergroot.

KRUISPUNT De voorstelling vertelt het verhaal van zes jongeren die elkaar per ongeluk leren kennen op het vakantie-eiland Maïkahuna. Ze slapen in hetzelfde hotel, liggen op hetzelfde strand en gaan naar dezelfde discotheek, maar kijken alle zes anders tegen de wereld aan. Sommigen van hen staan op een kruispunt in hun leven. Deze vakantie kan dan ook een keerpunt in hun leven worden. Hun emoties, wensen en dromen worden uitvergroot en hun denkbeelden worden op de proef gesteld. Want wat doe je als je iemand ontmoet die heel anders naar de wereld kijkt dan jij? Maïkahuna, een verhaal over zes jongeren die afscheid nemen en opnieuw ontdekken.

KAARTVERKOOP De voorstellingen vinden plaats van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 april om 20.00 uur in de aula van het Griftland College aan de Noorderweg en zijn toegankelijk voor (toekomstige) leerlingen en hun familieleden, (oud)medewerkers, sponsoren en andere betrokkenen bij de school. De kaartverkoop vindt vanaf vandaag plaats op school in de beide pauzes. Op woensdag 4 april is er tussen 13.00 en 13.30 uur kaartverkoop voor leerlingen van de basisschool.

Voor de voorstellingen van dinsdag tot en met donderdag zijn de prijzen 8 euro (tot 18 jaar 5 euro); op vrijdag en zaterdag 10,00 en 7,00 euro. Kaartverkoop geschiedt in principe via de leerlingen en medewerkers van de school. Mailen kan ook: loge@griftland.nl o.v.v. naam, gewenste datum, aantal kaarten, mobiel telefoonnummer.

advertentie
advertentie