Afbeelding
Eempers

Huizen ontruimd na twee gaslekken Soest

23 maart 2018 om 13:49 lokaal

SOEST Bewoners van zes huizen aan de Gerrit van der Veenstraat moesten vrijdagmiddag hun huis uit terwijl bewoners van de huizen eromheen binnen moesten blijven en ramen en deuren gesloten houden als gevolg van een groot gaslek. Dat ontstond bij reconstructiewerkzaamheden aan de straat. Bij het graven van een gat voor een nieuwe boom werd een ringleiding gescheurd bij een poging een achtergebleven boomstronk weg te halen. Het gas spoot met kracht uit de leiding.

De brandweer zette de omgeving ruim af en hield een straal paraat om direct te kunnen ingrijpen als de gaswolk te groot dreigde te worden. Er werden drie ploegen van netbeheerder Stedin ingeschakeld om de schade te herstellen.

Daarvoor moest de leiding aan twee kanten worden afgesloten. Omwonenden zaten daardoor lange tijd zonder gas. Uiteindelijk kon een begin worden gemaakt met het herstel van de leiding. De brandweer kon na anderhalf uur terug naar de kazerne.

VAN STRAELENLAAN Het was niet de eerste uitruk, want 's morgens was er ook een gaslek aan de Van Straelenlaan. Bij het vervangen van het riool naar een woning was de gasleiding lek gestoken. Hier kon de brandweer in afwachting van de komst van medewerkers van Stedin het lek provisorisch dichten. Stedin zorgde vervolgens voor de reparatie van de leiding.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie