Wethouder Aukje Treep
Wethouder Aukje Treep Gemeente Soest

Gemeente wil online met inwoners Soest en Soesterberg praten

21 oktober 2020 om 18:39 Politiek

 SOEST De gemeente Soest nodigt alle inwoners uit om van 4 tot en met 24 november online mee te praten over verschillende onderwerpen en stellingen. De onderwerpen hebben betrekking op de leefomgeving van alle Soesters en Soesterbergers. ,,Zo kunt u bijvoorbeeld meepraten over De spoorlijn tussen Baarn en Soest-Zuid of over Het bouwen van nieuwe woningen. Op www.omgevingsvisiesoestensoesterberg.nl vindt u vanaf 4 november diverse onderwerpen, stellingen en polls”, licht communicatieadviseur Liesbeth Pels toe.  

 ,,Op www.omgevingsvisiesoestensoesterberg.nl staat vanaf 4 november een flink aantal verschillende onderwerpen. U kunt zelf kiezen welke onderwerpen u interesseren. Bij ieder onderwerp zit een aantal stellingen waar u op kunt stemmen en u kunt doorpraten in het ‘blog’ bij dat onderwerp. Gemeente Soest gebruikt de opbrengsten als input voor de verder visievorming.”

 SAMEN VORMGEVEN Wethouder Aukje Treep: ,,Een deel van de alle inwoners heeft zich eerder aangemeld voor de workshops die hierover zijn gehouden. Om iedereen ook op een andere wijze de kans te geven om mee te praten hebben we deze website ingericht. Zo kunnen we een maand lang de meningen van alle inwoners van gemeente Soest verzamelen. Voor ons heel belangrijk, omdat we op die manier de omgevingsvisie écht samen vormgeven.”

 ,,Wat voor gemeente willen we zijn? Hoe zien Soest en Soesterberg er in de toekomst volgens de inwoners uit?”, eindigt Pels. ,,In de Omgevingsvisie leggen we samen met de inwoners vast wat voor een gemeente we willen zijn, hoe we onze gemeente verder willen ontwikkelen en welke keuzes daarbij horen.”

advertentie
advertentie