Zicht op een deel van het plan Flight Deck vanaf de Postweg.
Zicht op een deel van het plan Flight Deck vanaf de Postweg. Adema en Adema Architecten

Flight Deck volop in ontwikkeling

16 maart 2018 om 14:47 lokaal

SOESTERBERG Met het afbreken van de leegstaande gebouwen begint naar verwachting medio september de projectontwikkeling van het gebied tussen de Batenburgweg, Veldmaarschalk Montgomeryweg en Postweg, het plan Flight Deck. ,,Met een knipoog naar de vliegbasis", zegt gedelegeerd ontwikkelaar Philip Schaap van Smink Soesterberg b.v.

Jan van Steendelaar

Het plan omvat 105 appartementen in drie gebouwen, 41 grondgebonden rijtjeswoningen, 8 twee onder een kap-wongen en 3 kavels voor eigenbouw. Op die 3 kavels kunnen de potentiële kopers hun eigen creativiteit kwijt. Er is in de nieuwe woonwijk voldoende parkeergelegenheid en groen.

Het plan is ontworpen door Bureau Adema en Adema Architecten in Delft/Dokkum en wordt gerealiseerd door Van Wijnen Bouw uit Utrecht. In het plangebied zijn onder andere de bedrijven Hypsos en De Ridder gevestigd die gaan verhuizen. Het vrijkomende gebied is gekocht door Smink Soesterberg b.v. Het gebied had een bedrijfsbestemming en heeft nu een en woningbouwbestemming gekregen. ,,We gaan respectvol om met de omwonenden. De afspraken die individueel met hen gemaakt zijn, zullen we eerbiedigen," aldus Schaap.

De verwachting is dat in het derde kwartaal van 2018 de sloop in het gebied kan beginnen, in fases gevolgd door de bouw. Het streven is om het totale plan eind 2019 te hebben voltooid.

Schaap is er enthousiast over dat hij eraan kan meewerken ,,dat Soesterberg nu echt op de kaart komt en van een gespleten dorp een leuke plaats wordt met veel initiatieven. Een motivatie om dit project te doen is dat het echt het midden van Nederland is.

Flight Deck is niet het laatste bouwplan in dit gebied. Grenzend aan het Vliegdekpark zal te zijner tijd lans de Amersfoortsestraat ook een woningbouwplan ontwikkeld worden.

advertentie
advertentie