De dierenartsen van Soesterberg, Nikky Kok (links) en Marjolein Koks, zijn sinds kort te vinden aan de Buys Ballotlaan 1.
De dierenartsen van Soesterberg, Nikky Kok (links) en Marjolein Koks, zijn sinds kort te vinden aan de Buys Ballotlaan 1. LeMau Fotografie

Dierenkliniek Soesterberg naar Buys Ballotlaan

8 juli 2020 om 12:00 Advertorial_1

SOESTERBERG Sinds 1 januari is Dierenkliniek Soesterberg onderdeel van dierenartspraktijk van Lennart en Susanne van der Jagt. Het dierenartsenduo heeft al vestigingen in Zeist en Bunnik. Nikky Kok en Marjolein Koks zijn de dierenartsen in Soesterberg. De praktijk is vorige maand verhuisd naar de Buys Ballotlaan 1.

Na een grote verbouwing die enkele weken in beslag nam, zijn dierenartsen Nikky Kok en Marjolein Koks samen met hun team assistenten aan de slag gegaan in de nieuwe praktijkruimte aan de Buys Ballotlaan 1. Nikky Kok: ,,Geen grote opening met toeters en ballonnen, want door de coronamaatregelen zijn er behoorlijk veel beperkingen, maar dat halen we een andere keer wel weer in.”

TOEGANKELIJK De entree in de nieuwe locatie aan de Buys Ballotlaan 1 is vooral ruim, fris en toegankelijk. Nikky Kok: ,,We zijn in januari van dit jaar gestart aan de Kampweg, maar door de groei van onze praktijk hadden we meer ruimte nodig. Met deze locatie aan de Buys Ballotlaan hebben we de beschikking over verschillende ruimtes. Dat maakt onze dienstverlening efficiënt en praktisch. Zo kunnen we honden en katten gescheiden opnemen. Dat voorkomt stress bij vooral de katten. Een ‘cat friendly-opname’ noemen we dat.”

EXPERTISE Dierenkliniek Soesterberg is het adres voor alle eerstelijnsbehandelingen. Nikky: ,,Wij verzorgen behandelingen zoals vaccinaties, castraties of een zeer pootje. Maar ook voor complexe problemen hebben we de expertise en de behandelmogelijkheden in huis. Zoals bloedanalyses, echografie, endoscopie en kijkbuisoperaties (laparoscopie). In alle gevallen worden de mogelijkheden en alle aspecten daarvan vooraf met de cliënt besproken. Onze doelstelling is om samen met de cliënt te zorgen voor een optimale gezondheid van zijn huisdier.”

MOGELIJKHEDEN Een rondleiding door het pand geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheden van de nieuwe locatie van Dierenkliniek Soesterberg. Via de spreekkamer begeleidt Marjolein Koks ons naar de operatiekamer. ,,Deze ruimte gebruiken wij voor de steriele ingrepen”, legt de dierenarts uit. ,,Nikky of ik doen de operaties en de assistent zorgt voor de anesthesie.”
Een kamer verder is de multifunctionele ruimte te vinden. Marjolein: ,,Deze plek wordt gebruikt als laboratorium. Hier voeren wij bloed- en urineonderzoek uit, zorgen wij dat de dieren voorbereid worden voor de operatiekamer en doen wij de gebitsbehandelingen.”

VOEDING In de entree is een ruime voorraad dierenvoeding te vinden van het merk Specific. Marjolein: ,,Verantwoorde voeding is een belangrijk onderdeel van de gezondheid van het huisdier. Specific is meer dan alleen voeding. Wij zien honden en katten die soms te veel liefde krijgen. Wij zeggen altijd: geef meer aaitjes en wat minder eten. Te veel eten kan leiden tot obesitas, artrose of diabetes. Met Specific leveren wij voeding dat veel meer is dan alleen calorieën en brandstoffen. Het gaat om een complexe combinatie van voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en water.”

SPECIALE ACTIE Een opening van de nieuwe locatie is (nog) niet mogelijk. Maar in de plaats daarvan is er een actie voor honden- en kattenbezitters. Nikky: ,,Wanneer een cliënt bij ons langskomt en zich opnieuw inschrijft geven wij een ontworming voor de kat of hond cadeau. Onder het motto: ‘Zo houden we samen Soesterberg wormvrij en gezond!’”

Kijk op de website voor de voorwaarden: https://dierenklinieksoesterberg.nl/, tel: 0346 352 467 (bij spoed altijd bereikbaar), info@dierenklinieksoesterberg.nl.

Peter Beijer

advertentie
advertentie