Afbeelding
pixabay

Riool in Soesterberg-Noord wordt gereinigd

2 mei 2020 om 12:30 Overig

SOESTERBERG Het rioolstelsel in Soesterberg-Noord wordt vanaf 11 mei gereinigd. Het riool wordt gereinigd en nagekeken op gebreken en obstakels worden verwijderd. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer tot eind mei.

Het bedrijf MJ Oomen reinigt en inspecteert de komende periode in opdracht van de gemeente Soest een gedeelte van het ondergrondse (hoofd) rioolstelsel in Soesterberg-Noord. 

VERKEER Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer enige hinder ondervinden. De vrachtauto’s waarmee gereinigd wordt, staan namelijk midden op straat. Volgens de gemeente kan dit niet anders. De verblijftijd boven de put is echter kort van duur, circa 10-20 minuten.   

De gemeente stelt dat inwoners gewoonlijk weinig tot niets merken van de werkzaamheden. Er kan wat water opborrelen bij wastafels of gootstenen bij huizen binnen 50 meter van de reinigingswerkzaamheden. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan incidenteel enige geuroverlast ontstaan. Het toilet, de douche of wasmachine kan gebruikt worden. 

De geuroverlast kan opgelost worden door even wat leidingwater door de wastafel, gootsteen of douchebak te laten stromen. Daarnaast kan ten tijde van de reiniging de deksel op de WC gesloten houden en iets zwaars erop zetten, ook helpen.

 

advertentie
advertentie