Afbeelding
pixabay

Reiniging rioolstelsel Soesterberg-Noord op de rol

30 april 2020 om 15:38 Wonen

SOESTERBERG Het rioolstelsel in Soesterberg-Noord wordt maandag 11 mei gereinigd en nagekeken. Obstakels worden verwijderd. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer tot eind mei.

Het bedrijf 'MJ Oomen' reinigt en inspecteert de komende periode in opdracht van de gemeente Soest een gedeelte van het ondergrondse (hoofd) rioolstelsel in Soesterberg-Noord. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer enige hinder ondervinden. ,,De vrachtauto's waarmee gereinigd wordt, staan namelijk midden op straat. Dit kan niet anders. De verblijftijd boven de put is echter kort van duur, circa 10 tot 20 minuten."

Meestal merken inwoners weinig tot niets van de werkzaamheden, meldt de gemeente Soest. Zij kunnen toilet, douche of wasmachine gewoon gebruiken. Tijdens de daadwerkelijke reinigingswerkzaamheden binnen ongeveer 50 meter van de woning kan het gebeuren dat bij wastafels of gootstenen wat water opborrelt. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan incidenteel enige geuroverlast ontstaan. ,,Het is aan te raden om ten tijde van de reiniging de deksel op de WC gesloten te houden en er iets zwaars op te zetten."

advertentie
advertentie