Damian Bitter en Jeffrey van Diermen
Damian Bitter en Jeffrey van Diermen Jeffrey van Diermen

Eremetaal Soester Jiu Jitsuka

4 maart 2018 om 17:35 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend stond in het teken van het Wereldkampioenschap Jiu Jitsu dat plaatsvond
 in Abu Dhabi. Het Nederlandse team bestond uit 7 atleten die uitkwamen in 5 verschillende categorieën. Op zaterdag mocht Damian Bitter uitkomen in de categorie Fighting, -18jr en -66kg. Hij heeft zich naar de finale gevochten waar hij helaas verloor. Door deze geweldige prestatie neemt hij een zilveren medaille mee terug naar Soest. Hij werd tijdens de wedstrijden bijgestaan door 1 van zijn coaches, Jeffrey Bok. De trainer van van Diermen Sport Soest, waar Damian traint bij zowel Jacqueline van Diermen als Jeffrey, was meegereisd naar Dubai om zijn pupil bij te staan. In totaal heeft het Nederlandse team 3 medailles bemachtigd. Naast het zilver voor Damian Bitter, behaalde Anne van der Brugge Goud en Tom Molenaar Brons bij Fighting.