Een Saar aan Huis kan bijvoorbeeld boodschappen doen met een hulpbehoevende
Een Saar aan Huis kan bijvoorbeeld boodschappen doen met een hulpbehoevende Saar aan Huis

Rust voor mantelzorger met Saar aan Huis

25 december 2019 om 06:00 Advertorial_2

SOEST Een vollopende agenda zorgt voor stress en spanning. Het is lastig om dan de schaarse tijd te verdelen tussen werk en privé. Wanneer daar dan ook mantelzorg voor een dierbare bijkomt en het thuisfront een beroep op de resterende tijd doet komt het werk voor bijvoorbeeld een eigen onderneming in de knoei. Saar aan Huis biedt vervangende mantelzorg.
Peter Beijer

Angelique Abbring is vestigingsmanager locatie Eemland bij Saar aan Huis. Zij vertelt hoe een 'Saar' voor verlichting en ondersteuning kan zorgen in de taak van een mantelzorger. ,,Nederland kent ruim drie miljoen mantelzorgers. Vaak moet deze zorg gecombineerd worden met een parttime- of zelfs fulltimebaan. Een deel van deze mantelzorgers is ondernemer, harde werkers waarbij een reguliere baan van 9 tot 5 niet de standaard is. Onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden is dan ook moeilijk te combineren met een onderneming. Thuiszorg kan in veel gevallen de fysieke medische zorg op zich nemen, maar voor persoonlijke zorg heeft thuiszorg helaas meestal geen tijd. Waar thuiszorg stopt, gaat Saar aan Huis door."

VERVANGENDE MANTELZORG Abbring doelt op de vervangende mantelzorg die door 'Saars' wordt uitgevoerd. Deze Saars vervangen de mantelzorger (deels) en ondersteunen de zorgbehoevende met bijvoorbeeld boodschappen, koken, licht huishoudelijk werk, een bezoek aan de dokter. Daarnaast zijn de Saars er ook voor gezelschap. Een praatje bij een kop koffie.

BURN-OUT Het verhaal van een jonge onderneemster is tekenend voor het gemak en de rust die Saar aan Huis biedt. Abbring vertelt: ,,Deze jonge vrouw kreeg een burn-out maar had daarbovenop ook nog de zorg voor haar dementerende moeder. Dat maakte dat zij niet aan haar herstel kon werken. Een Saar aan Huis heeft de zorg voor haar moeder op zich genomen. Hierdoor kon de vrouw uiteindelijk weer aan het werk. Maar minstens zo bijzonder, ze kreeg de relatie met haar moeder weer terug."

NIET ALLEEN VOOR OUDEREN Mantelzorg is niet alleen zorg voor een (dementerende) oudere legt Angelique Abbring uit: ,,Een groot aantal mantelzorgers zorgt voor zijn levenspartner. Zoals een moeder die thuis kwam te zitten met depressieve klachten. De zorg voor het huishouden en haar kinderen kon zij er op dat moment niet bij hebben. Toch zal de mantelzorger ook weer aan het werk moeten. Je begrijpt dat je je vrouw en kinderen in zo'n situatie niet graag alleen achterlaat en met een gerust hart aan het werk gaan is dan ook een onmogelijke opgave. Een Saar aan Huis voegde zich bij het gezin. Ze hielp de vrouw met alledaagse dingen zoals brood voor de kinderen smeren, de kinderen naar school brengen en boodschappen doen. Dat gaf de vrouw zelfvertrouwen én het maakte dat de man met een gerust hart naar zijn werk ging."

GEEN KEUZESTRESS ,,Mantelzorg kan bij iedere ondernemer of werknemer op zijn of haar pad komen. De keuzestress tussen werk/onderneming en familie is dan lastig. Met een Doorgaanverzekering en of ziektekostenverzekering van de Amersfoortse heb je recht op vervangende mantelzorg door Saar aan Huis tot 2700 euro per jaar. Zo kan de mantelzorger aan het werk blijven, terwijl een Saar met liefde de zorg voor het hulpbehoevende familielid overneemt."

INFORMATIE Op dinsdag houdt Saar aan Huis kantoor op het Zorgplein, gevestigd aan het Dalplein. Bezoekers kunnen er tussen 13.00 en 14.00 uur terecht. Een afspraak maken voor een informatief gesprek kan via 06-46024543. Meer informatie is te vinden op: www.saaraanhuis.nl.

advertentie
advertentie