Nicolette Köhnke (Beweging 3.0), Marloes Hofman (Beweging 3.0), Erik van Veldhuizen (Beweging 3.0), Hans Dreijer (Woonzorg Nederland), Herman Broekhuizen (Heilijgers) en Ralph van Dam (Woonzorg Nederland).
Nicolette Köhnke (Beweging 3.0), Marloes Hofman (Beweging 3.0), Erik van Veldhuizen (Beweging 3.0), Hans Dreijer (Woonzorg Nederland), Herman Broekhuizen (Heilijgers) en Ralph van Dam (Woonzorg Nederland). Ilona van Egdom

Start sloop woonzorgcentrum Mariënburg

31 oktober 2019 om 09:19 Nieuwbouw

SOEST De nieuwe Mariënburg - een verpleeghuis in Soest met kleine woongroepen - is een stap dichterbij. Met een hap uit het gebouw startte woensdag de officiële sloop van het voormalige woonzorgcentrum. Een mijlpaal voor woningcorporatie Woonzorg Nederland, eigenaar van het huidige pand en verantwoordelijk voor de nieuwbouw. En ook voor zorginstelling Beweging 3.0. Dankzij het nieuwe gebouw dat in het voorjaar van 2021 wordt opgeleverd, kan Beweging 3.0 straks antwoord geven op de steeds complexere zorgvraag van cliënten.

De sloop van de oude Mariënburg, uitgevoerd door Heilijgers Bouw, vindt 'hap voor hap' plaats, waardoor de verschillende materialen gescheiden worden. We pakken de sloop circulair aan, ofwel alle materialen die tijdens de sloop vrijkomen, worden gerecycled. Nog bruikbare materialen die in het gebouw aanwezig waren, zoals kozijnen, deuren, sanitair, keukens, zijn voorafgaand aan de sloop uit het gebouw verwijderd en voor hergebruik aangeboden. De sloop neemt ongeveer zes weken in beslag.

Het bouwrijp maken van het terrein start in januari 2020. De verwachting is dat de eerste funderingspaal voor de bouw van de nieuwe Mariënburg in februari wordt geboord.

NIEUW MARIËNBURG Het nieuwe gebouw blijft qua lengte en breedte vrijwel hetzelfde als het huidige gebouw. Wel komt er een extra verdieping bovenop. Het verpleeghuis heeft straks ruimte voor 75 appartementen. Er komen zeven woongroepen die elk gebruikmaken van een moderne huiskamer en keuken. Op een centrale plek op de begane grond komt een klein gezellig restaurant waar bewoners en familie iets kunnen eten en drinken. In 2021 keren de bewoners, medewerkers en vrijwilligers die nu tijdelijk in woonzorgcentrum De Lichtenberg wonen en werken, terug naar de nieuwe Mariënburg.

advertentie
advertentie