Prijswinnaar Siebe Eikens tussen Rob Kleinegris (VAnG) en wethouder Nermina Kundic.
Prijswinnaar Siebe Eikens tussen Rob Kleinegris (VAnG) en wethouder Nermina Kundic. Peter Beijer

Milieuprijs voor Siebe Eikens

19 juli 2019 om 10:04 lokaal

SOEST De VAnG-milieuprijs is een initiatief van de Stichting Van Afval naar Grondstof om scholieren bewust te maken van het belang van afvalscheiding. Vijftig basisscholen uit verschillende gemeenten deden mee. Vorige week reikte wethouder Nermina Kundic de eerste prijs uit aan Siebe Eikens van de Montessorischool.

Peter Beijer

De tekening van Siebe, een natuurgetrouwe weergave van drie kliko's, waarvan een voor glas, toont aan hoe eenvoudig afval scheiden is. ,,Waarom een bak voor het glas?", vraagt de wethouder aan Siebe. ,,Die hebben wij toch in Soest niet?" Siebe: ,,Bij ons thuis ruimen we het glas ook apart op." De tekening van Siebe gaat in het najaar alle vuilniswagens in de regio sieren.

De wethouder bezocht ook de Tweede van de Huchtschool. De school wint de wisselbeker voor het meest creatieve werkboek. De derde individuele prijs blijft ook binnen de gemeentegrenzen. Elizabeth Brummer van de Sint Carolusschool in Soesterberg maakte een tekening waarin opgeroepen wordt om te strijden voor de aarde.

advertentie
advertentie