Afbeelding
Familie Bitter

Europacup en Dutch Open Ju Jitsu

8 mei 2019 om 14:09 Sport

SOEST Stichting Budo Promotie Gooi en- Eemland houdt in samenwerking met de Ju Jitsu European Union (JJEU), Van Diermen Sport Soest en sportacademie De Bokkeduinen in Amersfoort de Europacup onder 14 en 16 jaar en Dutch Open ju jitsu op 11 en 12 mei.

De Dutch Open Ju Jitsu kent deelnemers in de leeftijdscategorieën onder 18 jaar (aspiranten), onder 21 jaar (junioren) en adults. In 2018 heeft de Stichting de eer gehad het eerste officiële Europese titeltoernooi in de categorie onder 15 jaar te mogen organiseren. Na het grote succes van vorig jaar wordt nu voor het eerst de Europa Cup voor de jeugd onder 14 en onder 16 jaar georganiseerd. Het evenement zal net als voorgaande jaar gehouden worden in samenwerking met en op de sportacademie De Bokkeduinen in Amersfoort.

Dit evenement is het grootste internationale Ju Jitsu toernooi in Nederland, waarbij deelnemers ingeschreven staan uit meer dan 16 landen. Van Diermen Sport uit Soest zal met een groot Ju Jitsu team van minimaal 15 sporters deelnemen aan dit evenement.

Een deel van de opbrengsten zal geschonken worden aan de Stichting Zoalsjan die ALS-patiënten ondersteunt met hulpmiddelen.

advertentie
advertentie