Afbeelding
Ronald Kersten

Hattrick Voskuilen loodst Hees naar veilige haven

5 mei 2019 om 15:27 Sport

SOEST Met een eclatante 7-0 overwinning heeft Hees zich zaterdag nagenoeg verzekerd van een tweede seizoen in de derde klasse. Harold Valkenburg is daarmee de best presterende coach bij de roodwitten geworden.

Ton van Zoeren

Valkenburg steekt het dan ook niet onder stoelen en banken: ,,Laten we eerlijk zijn, als je met deze ploeg eerst promoveert en dan deze kleine club met al zijn beperkingen in de derde klasse kan houden, dan mag je van twee mooie seizoenen spreken.'' De afscheid nemende Scherpenzeler zag zijn ploeg al in de eerste minuut op voorsprong komen door een treffer van Lasse Groot. Vijftien minuten later zette Leroy Voskuilen zijn hattrick in werking door de 2-0 tegen de touwen te jagen. Tegenstander Candia was gebroken en werd een schietschijf, waarin Voskuilen nogmaals de trekker overhaalde: 3-0. 

KWAKKELSEIZOEN De 4-0 van Voskuilen na rust was een beauty. Vanaf de zijlijn krulde de kleine aanvaller het speeltuig in de verste hoek en voltooide zijn hattrick. Voskuilen was blij, maar vooral opgelucht. ,,Het was hoogste tijd om weer eens te scoren, want ik had er pas twee gemaakt. Het is niet mijn seizoen door blessures en privéproblemen. Ik ben heel langzaam met trainen begonnen en dat betaalt zich nu uit. Ach, Ik heb een kwakkelseizoen, maar scoor toch vijf keer'', glimlacht Voskuilen. Doelman Henk Reddering had een makkelijke middag, want de gasten uit Rhenen toonden weinig stootkracht. Toch bleef de keeper scherp, want met een fantastische redding stopte hij een strafschop.

NIET SCOREN Dat Roy Schaap met twee doelpunten en invaller Roan de Beer er 7-0 van maakten was goed voor het doelgemiddelde, dat Hees een plaats op de ranglijst deed stijgen. Vreemd was het dat goaltjesdief Ali Coban niet op de lijst van de doelpuntenmakers te vinden was. De voor een half jaar teruggekeerde spits: ,,Ja, dat is best een beetje vreemd, want iedereen is er aan gewend dat ik wel een goal maak. Maar mijn taak is om de jonge jongens te begeleiden en aan het scoren te krijgen. En dat is vandaag aardig gelukt.'' Zijn woord om volgend seizoen weer voor SO Soest uit te komen trekt hij niet in: ,,Het is leuk om weer bij Hees terug te zijn, maar het is hier heel ander voetbal. Het is niet het niveau dat ik gewend ben. Mijn keuze is om op hoger niveau te voetballen. Dan haal ik het beste uit mezelf naar boven.''


REVANCHE Nog drie wedstrijden heeft Hees voor de boeg, waarvan twee op het vertrouwde eigen veld. Eén punt is genoeg voor de ploeg van Valkenburg. Voor Voskuilen is handhaving geen verrassing: ,,Ik had aan het begin van de competitie al voorspeld dat wij niet zouden degraderen, want daar hebben wij een te sterke selectie voor.'' De monsteruitslag was revanche op de pijnlijke nederlaag tegen VVZ'49 volgens Valkenburg. ,,Dat hebben we met deze zevenklapper gedaan.'' De coach had toch met een kritisch oog gekeken. ,,Als ze volgend seizoen weer willen handhaven zullen de domme dingen eruit moeten, want die heb ik vandaag ook gezien.''

advertentie
advertentie