Afbeelding
Steven Witteveen

Al genoeg geld binnen voor fiets Jitse Bouma

12 april 2019 om 07:26 lokaal

SOEST Jitse Bouma (30) die onlangs vanwege allerlei tegenslag strandde op zijn fietstocht naar India, geeft niet op. Hij komt waarschijnlijk tijdelijk naar Nederland om zich voor te bereiden op deel twee van zijn sponsortocht voor het Prinses Maxima Centrum.

Astrid van den Hoek

Bouma was al enkele maanden naar India onderweg en genoot met volle teugen. Maar nadat zijn telefoon en fiets werden gestolen in Griekenland, leek hij de tocht te moeten staken. Hij startte vorige week maandag meteen een succesvolle crowdfundings voor een nieuwe fiets zodat hij zijn tocht voor het Prinses Maxima Centrum kan volbrengen.

6500 EURO Binnen enkele dagen stond er ruim 6500 euro op de teller. ,,Een geweldig resultaat en een enorme boost voor mijn vertrouwen en motivatie om deze bijzondere reis af te maken. Daarnaast is er aandacht geweest voor Stichting DreamCycle en onze missie: het helpen van kinderen met kanker en survivors van kinderkanker om hun dromen na te leven." Bouma kreeg zelf op zijn twaalfde leukemie.

Toen zijn fiets werd gestolen had Bouma zo' n 2800 van de 10.000 kilometer achter de rug. De eindbestemming van de Soester is India.

BIZAR De afgelopen weken waren voor Bouma de meest bizarre weken van zijn reis. ,,Binnen twee weken was ik alles kwijt, ging mijn verhaal viraal in Nederland en Griekenland en behaalden we een overweldigend succes met de crowdfunding! Het is heel bizar om dit allemaal mee te maken."

DANKBAAR Bouma heeft nu in principe genoeg geld bijeen om een nieuwe fiets te kunnen kopen. Maar dat betekent niet dat hij nu meteen weer verder kan. ,,Ik zal naar alle waarschijnlijkheid voor een korte periode teruggaan naar Nederland om alles te regelen en mij voor te bereiden op DreamCycle part 2!", laat hij weten. Hij is erg dankbaar voor alle steun. ,,Dankzij alle support die ik kreeg tijdens deze intense periode, zal Griekenland een bijzondere herinnering blijven maar is het gelukkig niet het eindpunt van mijn reis. Bedankt daarvoor!"

De reis van Jitse Bouma is te volgen via dreamcycle.nl.

advertentie
advertentie