Afbeelding
Ronald Kersten

Te slap VVZ'49 weer koploper af

7 april 2019 om 12:47 Sport

SOEST Het lukt VVZ'49 maar niet om de koppositie vast te houden. Tegen middenmotor Focus'07 was de ploeg van coach Van Loen te lief in het veld en gaven ze door twee presentjes de punten weg: 1-2.

Ton van Zoeren

Als Man of the Match verliet Ruben de Goede na afloop het speelveld met een dinerbon. Aan het gezicht van de aanvoerder was te zien dat hij de bon graag zou willen ruilen voor de verloren drie punten. ,,De laatste weken gaat het moeizaam bij ons en we scoren bijna niet. Voor de winterstop zat er veel meer lijn in ons spel. We hadden vandaag niet de overtuiging van een koploper'', aldus De Goede.

NIET SCHERP VVZ'49 legde zaterdag een 'lieve' partij op de mat, die veel weg had van een zomeravondpot. De tegenstander werd geen strobreed in de weg gelegd. Met fluwelen handschoenen werden de duels aangegaan en daardoor grotendeels verloren. ,,We waren vandaag gewoon niet scherp in de duels'', bekende De Goede.

SPELDENPRIKJES Al na twee minuten voetbal kwam Focus'07 door een misverstand op voorsprong. Het eerste kwartier wandelde Focus opvallend gemakkelijk door de defensie van VVZ'49 heen en had zo maar de voorsprong kunnen uitbouwen, maar doelman Oscar Kooij vertikte het om daar aan mee te werken. De thuisclub begon door wat speldenprikjes van Saddy de Koning wat terug te doen en kwam vijf voor rust op gelijke hoogte. De Koning werd gevloerd in de zestien. Sebastiaan Kolff schoot de strafschop beheerst binnen: 1-1.

Van een ommekeer was geen sprake na de gelijkmaker, want Oscar Kooij moest nog twee keer alle zeilen bij zetten om met die stand te kunnen gaan rusten.

WERELDPARTIJ De tweede helft begon als een kopie van het eerste part. Weer was de verdediging van VVZ'49 niet scherp en stond de pijnlijke 1-2 al snel op het scorebord. Van Loen deed een dubbele wissel die wat vaart in de wedstrijd bracht. Helaas voor de groenwitten was dat Michel Sprong nu de te kloppen hindernis werd. De doelman ranselde alles uit zijn doel. ,,Toen hadden we de kans, maar ook de pech dat die keeper een wereldpartij speelde'', aldus Van Loen, die pogingen van Jordy Schimmel, Stan ter Huurne en tweemaal Bjorn Frolich zag strandden in de handen van de goalie, die ook de hulp kreeg van het aluminium.

NIETS VERLOREN Volgens Van Loen is er nog niets verloren. ,,Twee keer balverlies en twee doelpunten, dat is het verhaal van vandaag. We gaan nog steeds voor het kampioenschap als we de laatste vijf wedstrijden maar winnen, maar we hadden vandaag wel een goede stap kunnen maken.'' Van een inzinking na het behalen de periodetitel wil hij niets weten. ,,De jongens doen hun stinkende best. Ik kan ze niets verwijten.''

Aanvoerder De Goede (40) kan het conditioneel nog goed aan en heeft geen last: ,, Nee hoor, geen hinder op de dag na de wedstrijd. Ik ben nog redelijk fit. Bovendien zorgen mijn twee kinderen dat ik op zondag ook aan de bak kan.''