Na de zomervakantie duikt De Duinkikkers de landelijke zwemcompetitie in!!
Na de zomervakantie duikt De Duinkikkers de landelijke zwemcompetitie in!! De Duinkikkers - Inge Roskam

Zwemploeg De Duinkikkers duikt overtuigend landelijke C-klasse in

24 maart 2019 om 23:42 Sport/sport Deel je nieuws

Liefst 21 jaar geleden werd de zwemploeg van De Duinkikkers voor de laatste keer kampioen van de hoogste districtsklasse in de zwemcompetitie. Vorig jaar kwam de ploeg 12 seconden te kort voor eenzelfde scenario, maar dit seizoen lieten de zwemmers er geen gras over groeien. Vanaf de eerste ronde staan de Soesters al bovenaan en voorafgaand aan de laatste wedstrijd kende de ploeg een gigantische voorsprong van liefst 180 seconden op naaste belager De Aalscholver.

Het leek niet meer mis kunnen gaan voor de kikkers. Toch was De Aalscholver uit Almere een geduchte tegenstander, die in de laatste ronde zelfs een fractie sneller was. Het onderlinge verschil was echter miniem (13 seconden) en bij lange na niet goed genoeg om de sterke eerste drie rondes van de Soesters te overklassen.

In Sportboulevard de Engh werd ondanks het kleine verlies een nagenoeg foutloze ronde gezwommen, waarna al voorzichtig werd gespeculeerd over een eventuele titel. De aanwezige zwemmers zorgden voor liefst 61 nieuwe persoonlijke records, terwijl er ook nog diverse clubrecords uit de geschiedenisboeken werden verdreven. De grootste verbetering van de dag was voor Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, die haar PR op de 200 meter vrije slag daadwerkelijk wist te verpulveren.

Naast het overtuigende kampioenschap in de eigen regio is De Duinkikkers ook nog eens landelijk de snelste van alle hoogste districtsklasses. Na 21 jaar duikt de Soester ploeg, na de zomervakantie, eindelijk weer de landelijke verenigingscompetitie in. Een geweldige prestaties van het piepjonge zwemteam, die voornamelijk bestaat uit jeugdig talent. Volgende week, aansluitend op de laatste Soester Kikkersprint van het seizoen, zal er een huldiging/kampioensfeest plaats gaan vinden.