Anne Breemer: ,,We hadden het niet verwacht, omdat wij een redelijk nieuwe speler zijn in het speelveld. Er zijn veel topaanbieders.
Anne Breemer: ,,We hadden het niet verwacht, omdat wij een redelijk nieuwe speler zijn in het speelveld. Er zijn veel topaanbieders." Jaap van den Broek

Landelijke Meeting Award voor Stayokay

19 maart 2019 om 11:13 Nieuws

SOEST Stayokay Soest heeft maandagmiddag de Nationale Meeting Award in de categorie M in ontvangst genomen, de prijs voor de beste vergaderlocatie. ,,Dat wij als nieuwkomer met de beker naar huis gaan, is een onverwachte eer."

Hendriëlle de Groot

,,Ik was er wel een beetje beduusd van", was de eerste reactie toen hostelmanager Anne Breemer het goede nieuws hoorde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam. Samen met twee concurrenten was Stayokay Soest nog in de race om de prijs binnen te slepen. ,,We hadden het niet verwacht, omdat wij een redelijk nieuwe speler zijn in het speelveld. Er zijn veel topaanbieders. Dat wij als nieuwkomer met de beker naar huis gaan, is een onverwachte eer."

De Nationale Meeting Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste meeting- en eventlocaties van Nederland. Er zijn vijf categorieën: small, medium, large, extra large en extra extra large. Hostel Stayokay Soest viel in de categorie M, oftewel medium, met een vergadercapaciteit tot honderd personen. De locatie van Stayokay beschikt over zes multifunctionele zalen van twintig tot tweehonderd vierkante meter en een eigen parkeerterrein.

Er ging een heel voortraject aan vooral, vertelt de hostelmanager. ,,Uit de vijf categorieën wordt op basis van reviews en websites een top-10 samengesteld. We kregen tachtig vragen over de bedrijfsvoering van je organisatie. Daarna werden we uitgenodigd voor een interview van een half uur met een jury van drie personen. Op basis daarvan is er een top-3 geselecteerd per categorie." De finalisten werden bezocht door de jury, die controleerde of de antwoorden op de vragen wel overeenkwamen met de werkelijkheid.

,,Wat de jury heel erg belangrijk vond, was de groene omgeving", vertelt Breemer. ,,Wij liggen aan de rand van Soest. Het is net een park 's zomers, het ziet er fantastisch uit. Ondanks de hectiek van alledag, is er een voelbare rust, die uitgaat van het groen." Een ander pluspunt dat uit het juryrapport kwam, was de mate van gastvrijheid. ,,Ons team is enorm gastgericht en bezig de gasten te ontzorgen. Dat geldt ook voor de trainers en gespreksleiders. Wij doen er echt alles aan het de gast naar de zin te maken. Wij werken ook erg duurzaam en gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Hij noemt een voorbeeld: het Stay4all fonds. Door te vergaderen bij een van de vergaderlocaties van Stayokay, steunt elke zakelijke klant het fonds. Eén euro van elk geboekt vergaderarrangement per persoon gaat naar dit project, waaruit schoolreisjes worden betaald voor kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen. ,,Zo zijn er vorig jaar 225 kinderen mee op schoolreisje gegaan. Dat is een stukje verantwoord ondernemerschap, dat vind je niet in de hotellerie en is typisch voor Stayokay."

Verder organiseert het bedrijf elk kwartaal een middag voor eenzame ouderen, die worden uitgenodigd via de SWOS. Een geheel verzorgde gratis middag, inclusief gastspreker en diner. ,,Eenzaamheid onder ouderen is een bijna onzichtbaar probleem en op deze wijze proberen wij er iets aan te doen. Ook dat vond de jury erg onderscheidend ten opzichte van de andere hotels, net als de gratis parkeerplaatsen." Het is een lastige branche, geeft Breemer aan. ,,Er is heel veel concurrentie. Steeds meer locaties begeven zich op die markt. Wat je wel ziet, is dat mensen die boeken een professionele invulling zoeken. Wat wij gemerkt hebben, is dat wij aansprekend zijn voor non-profitorganisaties, zoals Artsen Zonder Grenzen, het Rode Kruis, overheidsorganisaties en de gemeente. Er komen ook veel groepen uit het onderwijs."

advertentie
advertentie