Preek van de Leek door eigenaar Paleis Soestdijk Maya Meijer-Bergmans

20 november 2018 om 16:01 lokaal Deel je nieuws

Op zondag 25 november om 16:00 u zal Maya Meijer-Bergmans de Preek van de Leek uitspreken in de Paaskerk in Baarn. Maya Meijer is samen met haar man Ton Meijer, eigenaar van MeyerBergman Erfgoed Groep. Deze Groep werkt aan integrale herbestemmings- en herontwikkelingsopgaven, zodat erfgoed wordt doorgegeven aan volgende generaties. Sinds eind 2017 werkt de Groep als eigenaar aan een nieuwe bestemming van Paleis Soestdijk. Burgemeester Mark Roëll van Baarn en voormalig minister Edith Schippers gingen Maya Meijer voor als lekenpreker in de Paaskerk.

Il faut cultiver son jardin

Geïnspireerd door een citaat van Voltaire uit zijn boek Candide: ‘Il faut cultiver son jardin’ - men moet zijn tuin onderhouden -, staat Maya Meijer op 25 november onder meer stil bij de tuin als symbool voor het nemen van verantwoordelijkheid en zorg voor al het leven om ons heen. Een tuin ook als illustratie dat, hoe hard we ook ons best doen, niet alles maakbaar is in het leven. En tot slot de tuin als plek van ontmoeting en ontspanning door de jaren heen.

Over de Preek van de Leek

Voor de Preek van de Leek worden meer of minder bekende personen uitgedaagd om de kansel te beklimmen. En om voor één keer de beproefde vorm van een kerkdienst te volgen en daar zowel met tekst als muziek een eigen invulling aan te geven. Lekenprekers verbinden belangrijke maatschappelijke of individuele thema’s met een Bijbelverhaal. De voorgangers spreken vanuit hun persoonlijke drive en worden niet uitgekozen om hun geloofsovertuiging of kerkelijkheid.

Gegevens

Datum: zondag 25 november

Tijd:       16.00 uur

Locatie: Paaskerk te Baarn,

Oude Utrechtseweg 4A, Baarn

advertentie
advertentie