Afbeelding
MICHAEL REYNOLDS

Burgemeester ziet komst Trump niet zitten

12 november 2018 om 06:30 lokaal

SOEST De mogelijke komst van President Donald Trump naar Soesterberg staat niet bovenaan het verlanglijstje van burgemeester Rob Metz.

,,Wat mij betreft is het veiligheidstechnisch te gecompliceerd en legt het een te groot beslag op onze politiecapaciteit om dit te faciliteren", schrijft burgemeester Metz in een brief aan de gemeenteraad. Hij reageert daarmee op de plannen om de president uit te nodigen om een Amerikaanse vlag uit de Tweede Wereldoorloog op te laten halen.

De eigenaar van de vlag, die is uitgeleend aan het Nationaal Militair Museum, wil de vlag aan de Amerikaanse bevolking schenken, maar stelt min of meer de voorwaarde dat Trump de vlag dan tijdens de 75ste herdenking van D-Day in Soesterberg komt ophalen. Pete Hoekstra, de ambassadeur van Amerika in ons land, zou zich in zijn land sterk willen maken voor dit initiatief.

Burgemeester Metz schrijft in zijn korte brief aan de raad verbaasd te zijn geweest over de berichtgevingen over de plannen. ,,Voor mij was dit ook nieuw.  Als het een serieus bericht blijkt te zijn en er andere overwegingen een rol gaan spelen dan zal ik u informeren zodra dit kan."

De zwaar gehavende vlag komt van een landingsschip dat bij de invasie in 1944 de Franse kust bereikte. De vlag is te zien in het NMM in Soesterberg.

advertentie
advertentie