Week van Soest weer tegelijk met week van respect

30 oktober 2018 om 15:24 lokaal

SOEST De 'Week van Soest' staat voor de deur. Van 3 tot 10 november staan er weer activiteiten op het programma om verschillende mensen binnen de gemeente met elkaar in contact te brengen.

De 'Week van Soest' valt net als voorgaande jaren weer gelijk met de landelijke Week van Respect. Respect voor elkaar vinden we belangrijk binnen onze gemeente. Niet alleen in woord, maar ook in daad. Burgemeester Rob Metz: ,,Wanneer je elkaar leert kennen, groeit het begrip en respect voor elkaar. Je kunt het zien als een zaadje dat je plant. En we willen natuurlijk dat dat zaadje van respect kan uitgroeien tot iets groots en beeldbepalend voor onze gemeente. Met de 'Week van Soest' willen we daar heel nadrukkelijk aan bijdragen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon érg leuk om samen te eten of te sporten."

De week begint met het multiculturele evenement 'Kleurrijk Soest' op 3 november. In de middag houdt Esther Kornalijnslijper een Nederlandstalige vertelvoorstelling met de oorspronkelijke Engelse titel 'Who runs the world'. De week is daarna gevuld met activiteiten zoals een fototentoonstelling, eten in een buurtrestaurant, bewegen op muziek, luisteren naar jazz, Marokkaanse en Joods-Sefardische muziek, een interreligieus debat, en momenten van ontspanning. ,,We sluiten de week af met een activiteit speciaal voor mantelzorgers", schrijft de gemeente. Tijdens de 'Dag van de Mantelzorg' op 10 november staan zij in het zonnetje en kunnen zij zich ontspannen, laten inspireren en andere mantelzorgers ontmoeten.

De 'Week van Soest' is een samenwerking tussen onder andere de Stichting Balans, Idea, Museum Soest en de gemeente Soest. Het programma op wijzijnsoest.nl is een uitnodiging voor iedereen.

advertentie
advertentie