Afbeelding
Ton van Zoeren

VVZ'49 machteloos ten onder tegen Jonathan

28 oktober 2018 om 08:59 Sport/sport

SOEST De 3-0 nederlaag in Zeist tegen Jonathan kwam hard aan bij het team van coach John van Loen. Zijn pupil, Saddy de Koning was alleen maar boos op zichzelf. De spits zag zijn doelpunt afgekeurd wegens vermeend hands. ,, Maar ik had hem natuurlijk in één keer moeten nemen, hier lig ik vannacht wakker van.''

GROTE AFSTAND Na afloop van de streekderby maakte de hele meegereisde Soester Kolonie zich alleen maar  druk om dat ene moment. Want Saddy de Koning stond amper een minuut in het veld toen hij oog in oog stond met de doelman. Langzaam verdween de bal tussen de palen. Arbiter Stuurman, die op grote afstand stond zag er echter een handsbal in en keurde de gelijkmaker af. Van Loen: ,, Saddy nam de bal met zijn buik mee. Het was een zuiver doelpunt. Bovendien kon die scheidsrechter dat nooit vanaf die afstand gezien hebben.

ONRUSTIG De eerste helft zagen de 250 toeschouwers een eenzijdig duel met Jonathan dat het initiatief nam. De Soesters kwamen er niet aan te pas en bezorgde de doelman pas na een half uur werk met  een schot dat de overtuiging miste. Aan de overkant kregen de gastheren wel de mogelijkheden om Oscar Kooij te verschalken. Onrustig verdedigingswerk zorgde voor, op zijn zachts gezegd, rommelige momenten. Maar door onnauwkeurigheid van de spitsen en reddingen van de doelman bleef de score met de rust op 0-0 staan.

TWEE TEGENSTOTEN Tien minuten na rust viel de verwachtte treffer voor Jonathan. De ploeg van Van Loen leek even aan te zetten, maar verder dan een te hoge kopbal van de volledig vrijstaande Luuk Ouderdorp (16) kwam het niet. ,, Ja, dat was echt een dot van kans. Hij stond op de goede plaats. Ach, dat kun je zo'n jonge jongen niet kwalijk nemen'', aldus Van Loen. De kopbal van Ouderdorp werd gevolgd door het cruciale moment met De Koning. Jonathan maakte zich niet druk om de twee tegenstoten en ging door waar het zich al de hele wedstrijd mee bezig hield: Namelijk het de Soester verdediging lastig te maken. In een tijdsbestel van een kwartier stond er dan ook een verdiende 3-0 stand op het scorebord.

OVERBOORD  Voor De Koning is het nog geen lekker seizoen tot nu toe. Door vocht in de knie moet hij zich voornamelijk beperken tot invalbeurten. ,, Eigenlijk moet ik totale rust hebben, maar daar heb ik geen geduld voor. Ik heb twee weken niet getraind. Daarom was die afgekeurde treffer binnen een minuut  van mijn invalbeurt leuk geweest. Dan wordt het 1-1. Nu verliezen we hem gewoon.'' Een wat andere visie op de wedstrijd had Van Loen. ,, We hebben dan wel verdiend verloren, maar de eerste twintig minuten zaten we goed in de wedstrijd en kregen de kansen. Je loopt een keer tegen een nederlaag aan, maar er is nog geen man overboord. We zijn nog steeds goed bezig.'' De Koning bleef nuchter. ,, We staan weer met beide benen op de grond, maar staan nog steeds bovenaan. We moeten niet te lang hierin blijven hangen en gewoon de eerste periodetitel pakken, want dat kan nog steeds.''