Mooie opbrengst tijdens collectieweek in Soest
Mooie opbrengst tijdens collectieweek in Soest KWF

Ruim 22 mille gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding

24 oktober 2018 om 23:44 lokaal Deel je nieuws

SOEST - In de eerste week van september is gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. Ongeveer 200 collectanten hebben bij alle adressen in Soest en Soesterberg aangebeld.

Maarten van der Weijden had met zijn monstertocht langs de Friese Elfsteden al het nodige geld opgehaald. De inzamelingsactie van de marathonzwemmer heeft geen nadelige invloed gehad op de gulheid van de Soester inwoners. Dit jaar werd er €22.650 opgehaald.

In Soest wordt, naast de jaarlijkse collecte, ook op andere wijze gul gegeven aan KWF. Zo wordt er giraal voor maar liefst € 160.000,00 gedoneerd. Daarnaast doen ruim 800 Soesters mee aan de KWF-loterij, dit leverde het afgelopen jaar € 52.000 op. Meespelen met deze loterij kan via www.kwf.nl.

Bij uitvaarten wordt regelmatig gecollecteerd voor het KWF. In het afgelopen jaar is hiervoor € 3.000 gestort op de rekening van KWF Soest/Soesterberg. Bij veel winkels staat een collectebusje van het KWF op de toonbank, waar bijvoorbeeld het wisselgeld in kan stoppen; opbrengst € 350,00.

Deze lokale opbrengst is bijna geheel voor de goede doelen, die centraal door KWF Amsterdam  wordt verzorgd. De lokale kosten zijn slechts € 500,00.

Wilt u komende jaren ook in de eerste week van september met de collectebus voor dit goede rondgaan bij u in de buurt? Een collectewijk is ongeveer 100 adressen.

Stuur hiervoor een mailbericht naar kwfafdsoest@gmail.com.

 

advertentie
advertentie