Yourlease/HV Eemland start met winst bij competitie ouverture

30 september 2018 om 08:35 Sport/sport Deel je nieuws

Soest – De heren handballers van Yourlease/HV Eemland zijn de competitie gestart met een 32 – 26 overwinning op Ha-STU uit Nijmegen.

Tegen de nummer drie van vorig seizoen was het team  van trainer/coach Paul van den Deijssel de eerste helft de onderliggende partij. De Nijmeegse formatie die zonder coach was afgereisd naar Soest ging veel efficiënter om met de kansen die ze creëerden. Na 15 minuten spelen keek de thuisploeg in een goed bezette Sporthal Beukendal tegen 6 – 10 achterstand aan. Kort voor de rust kon de thuisploeg de schade beperken, via treffers van de gebroeders van Gulik en good-old Jos Lans gingen de mannen rusten met een 14 – 15 stand.

Na de hervatting pakten de geel/zwarten de tegenstander bij de strot, met prima aanvalsspel werd met name telkenmale cirkelloper Alper Kaplan in stelling gebracht. Met een 4-tal treffers van zijn hand kwam de thuisploeg op voorsprong.

Deze voorsprong (20 – 18) werd niet meer uit handen gegeven, de studentenploeg uit Nijmegen bood nog wel lang tegenstand, maar in de slotfase was het Jeffrey van Gulik die qua stand het verschil maakt. Met een puntgave hattrick bracht hij Yourlease/HV Eemland in veilige haven. Het slotakkoord was weggelegd voor debutant Scott Vorst, hij bracht vanaf de 7-meter stip de 32 -26 eindstand op het scorebord.

Scores: Alper Kaplan 8, Guido Werensteijn 7, Jeffrey van Gulik 6, Jamie Tesselaar 3, Johnny van Gulik 2, Tim Zwart 2, Thomas Visser 2, Jos Lans 1 en Scott Vorst 1.