Koos de Vuilnisman op bezoek bij de Montesorrischool
Koos de Vuilnisman op bezoek bij de Montesorrischool Peter Beijer

Doppers voor Montessorischool van Stichting VAnG

27 september 2018 om 22:52 lokaal Deel je nieuws

Koos de Vuilnisman is 'on tour door Soest'.  Donderdag was de vuilnisman weer uitstekend in zijn rol als voorvechter van afvalscheiding. Dit maal stond Koos voor de leerlingen van de Montessorischool op de Gaesbeekerhof. 

Ook deze school ambieert om afvalvrij te worden. Directeur Willeke nuanceerde dat door te verkondigen dat de school in ieder geval ,,afvalarm wil worden". Dat is inderdaad een prima streven. Maar door goed het afval te scheiden, kan dit hergebruikt worden en kan afvalvrij worden wellicht zo dicht mogelijk benaderd worden. 

Een hulpmiddel daarbij kregen de kinderen van Koos uitgereikt. Een dopper zal de drinkpakjes vervangen. ,,Iedere dag de dopper met drank mee naar school scheelt al heel veel afval. Als jullie dan ook je brood in een trommeltje doen is dat afvalprobleem opgelost", vertelde Koos aan de enthousiaste leerlingen. 

De komende week zal Koos de Vuilnisman ook andere basisscholen in Soest bezoeken.

Rob Kleinegris, aanwezig namens de organiserende stichting Van Afval naar Grondstof: ,,De les die Koos over afval  en zwerfafval in het bijzonder geeft is voor de scholieren een feest waar meer dan ooit geleerd wordt. Op een heel onschoolse manier worden de leerlingen enthousiast gemaakt afval op een creatieve wijze aan te pakken. Vooral in de methodiek hoe restafval het beste kan worden voorkomen. Er wordt heel sterk rekening gehouden met het feit dat verschillende kinderen een verschillende aanleg hebben en de kinderen worden aangemoedigd. De lessen zijn vooral doelgericht."

Basisscholen die ook bezoek willen hebben van Koos de Vuilnisman kunnen contact opnemen met Rob Kleinegris van Stichting VAnG. Telefoon: 06-16094919

Doppers voor alle leerlingen
advertentie
advertentie