SEC-Zeist
SEC-Zeist Ronald Kersten

KNVB: amateurvoetbalseizoen per direct ten einde

31 maart 2020 om 20:38 Corona Coronavirus

SOEST Het seizoen 2019/2020 in het amateurvoetbal in Nederland is per direct ten einde. Dat heeft voetbalbond KNVB dinsdag besloten als reactie op de door het kabinet aangekondigde nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Door de beslissing van de KNVB komt er dit seizoen geen eindstand en is er dus ook geen kampioen, promovendus en degradant. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. 

SO Soest kan op zondag de jacht op de titel in de tweede klasse niet hervatten. De ploeg stond tweede achter koploper Kampong. VVZ eindigt het seizoen als negende in de derde klasse en speelt daar volgend seizoen dus ook weer. Hees, uitkomend op hetzelfde niveau eindigt als zevende.

Voor SEC zal het einde van het seizoen wellicht als een verademing komen. De ploeg stond met één punt laatste in de vierde en laagste klasse. 't Vliegdorp uit Soesterberg deed het met dertien punten en een tiende plaats niet heel veel beter. 

advertentie
advertentie