Afbeelding
pixabay

Aantal ernstig zieke coronapatiënten in Soest stijgt opnieuw

26 maart 2020 om 14:16 Zorg Coronavirus

SOEST In Soest zijn inmiddels 23 mensen ernstig ziek geworden van het coronavirus. Gisteren meldde het RIVM in nog 45,5 inwoners per 100.000 die met ernstige klachten positief testten; in totaal 21 personen.

Het totaal aantal positief geteste patiënten is in heel Nederland 7431 (1019 erbij in de afgelopen 24 uur), het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 434 (78 erbij) en het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis: 2151 (+315)

,,Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week  zijn deze effecten beter te duiden", klinkt het RIVM voorzichtig positief.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 tot 84 jaar.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zo zijn nu ook de actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) opgenomen in de rapportages, meldt het RIVM. 

De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD'en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal gemelde sterfgevallen per dag  betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan.

In onderstaande grafiek staat hoeveel patiënten met het coronavirus per dag zijn opgenomen op de intensive care-afdeling (IC)  en hoe dit aantal zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. Daarnaast zijn dezelfde cijfers over het aantal overleden patiënten op de IC te vinden en het aantal ziekenhuizen dat minimaal één coronapatiënt heeft opgevangen. Deze grafiek wordt eenmaal per dag aangevuld met de meest recente informatie. De gegevens zijn afkomstig van het Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE).

 

In onderstaande grafiek staan het aantal geregistreerde besmettingen met het nieuwe coronavirus in onze - en enkele buurgemeenten. 

 

advertentie
advertentie