Martine Hafkamp.
Martine Hafkamp. Fintessa

Martine Hafkamp van Fintessa: ‘Belegger verdient begrijpelijke uitleg’

17 mei 2023 om 13:00 Zakelijk

SOEST/BAARN Martine Hafkamp ontvangt ons in het kantoor van de landelijke vermogensbeheerder Fintessa aan de Amsterdamsestraatweg 37 in Baarn. ,,We hebben maar één kantoor en dat is deze in Baarn.” In de spreekkamer is, op een bescheiden plek, de prijs voor beste vermogensbeheerder van 2023 geplaatst. ,,Dat is de Cashcow Award. Daar zijn we echt trots op. Vooral omdat dit een publieksprijs is. Daarmee worden wij bevestigd in ons streven om, als onafhankelijk vermogensbeheerder, voor onze klant het beste rendement te halen.”

Met meer dan dertig jaar ervaring in de financiële sector heeft Martine een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd als het gaat om het adviseren van particuliere en institutionele beleggers. Zij is in al die jaren een bekende persoonlijkheid in de financiële wereld geworden. In de tweede helft van 2007 richtte zij, samen met Han Schulten, Fintessa Vermogensbeheer op. In januari was de goedkeuring van DNB en de AFM binnen en konden ze van start gaan. Het bedrijf begon als een kleinschalige onderneming, maar is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Nederlandse financiële wereld.

Onafhankelijk

Hafkamp werkte als portefeuillebeheerder onder meer voor Aegon en Stad Rotterdam. Vanaf 2008 is zij dus de directeur/eigenaar van Fintessa. Martine legt voor ons de filosofie van haar bedrijf uit. ,,We hebben geen eigen producten, we werken niet met beleggingsfondsen maar met dagelijks verhandelbare stukken. Ons doel is om particuliere en zakelijke beleggers te voorzien van onafhankelijk en persoonlijk vermogensbeheer. Wij bieden uitsluitend vermogensbeheer aan en zijn voor onze cliënten gericht op langere termijn vermogensgroei dan wel het genereren van inkomen uit vermogen. Wij zijn dus geen handelaren. Het is voor ons vanzelfsprekend dat persoonlijke aandacht en klanttevredenheid tot onze kernwaarden behoren. Wij gaan voor de beste oplossingen voor de specifieke behoeften van elke cliënt.”

Vakvrouw

Martine mag met haar ervaring en kennis een vakvrouw genoemd worden. Hoe ziet zij dat zelf? ,,Als vrouw val je wat makkelijker op in een wereld waar mannen nog steeds de boventoon voeren. Vaak wordt gezegd dat vrouwen betere beleggers zijn, omdat ze minder risico nemen. Maar als ik die stelling zou onderschrijven zou ik menig mannelijke collega tekort doen. De kracht zit in de combinatie. Mijn toegevoegde waarde is dat ik een beleggingsstrategie begrijpelijk kan uitleggen, zonder te verzanden in technische termen. Ik wil de belegger de strategie uitleggen op een manier die hij of zij zelf had kunnen verzinnen. Wij zijn er goed van doordrongen dat wij met andermans geld beleggen. Dan verdient de klant een heldere en begrijpelijke uitleg.”

Spreker en commentator

Naast haar werk bij Fintessa Vermogensbeheer is Hafkamp ook een veelgevraagd spreker en commentator op het gebied van financiën en beleggen. Ze levert regelmatig inhoudelijke bijdragen aan verschillende media, waaronder BNR. Daarnaast is zij regelmatig te gast bij Harry Mens in het tv-programma Business Class. Door de lezers van Cashcow.nl en het beleggerstijdschrift Cash is Martine diverse malen verkozen tot de beste beleggingsexpert.

Fintessa Vermogensbeheer, Amsterdamsestraatweg 37 Baarn 035 543 1450 fintessa.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie