Lisette Kolenbrander met enkele hoortoestellen die Écoutez verkoopt.
Lisette Kolenbrander met enkele hoortoestellen die Écoutez verkoopt. Rinus van Denderen

Écoutez: gespecialiseerd in luisteren

Zakelijk

Écoutez ontwikkelde een boutique-concept. ,,We zijn allesbehalve een doorsnee audicien”, geeft Lisette aan. ,,Wij begeleiden onze klanten bij hun slechthorendheid en zijn onafhankelijk, wat een voordeel is bij het leveren van maatwerk. Wij denken we ook mee met de klant. Welke zorgverzekering is het beste als je optimaal verzekerd wilt zijn bij hoorproblemen? Soms kan het lucratief zijn om aan het einde van het jaar over te stappen of om een uitgebreidere polis te kiezen.”

BAARN ,,Écoutez betekent luisteren en dat is wat we doen. We luisteren naar onze klanten”, zegt Ilse Kolenbrander. Ze is met haar zus Lisette eigenaar van de winkel aan de Brinkstraat in Baarn. ,,We zijn gespecialiseerd in geavanceerde hooroplossingen.”

TECHNIEK De techniek van hoortoestellen blijft zich ontwikkelen. Zorgverzekeringen bieden niet altijd de beste dekking. Ook het techniekverschil tussen apparaten kan groot zijn. Daarom biedt Écoutez door hen geselecteerde kwaliteitsmerken aan. ,,Want wat doet een hoortoestel voor jou?”, zegt Lisette. ,,Als drager moet je eigenlijk niets hoeven doen. Jij wilt horen, niet sleutelen. Dus neem geen toestel met programmaatjes via een app die je steeds moet aanpassen aan de omstandigheden, maar juist een apparaat dat zelf alles aanpast. Wij stellen dat dan helemaal voor jou in.”

Het gaat om kwaliteit van leven. Het verschil tussen apparaten laten wij klanten zelf ervaren

VERSTAANBAAR Door kunstmatige intelligentie in hoortoestellen is dit mogelijk, waardoor je veel rustiger en duidelijker verstaanbaar geluid krijgt. ,,Het gaat om kwaliteit van leven”, voegt Ilse toe. ,,Wij bieden hoortoestellen aan van verschillende grote internationale merken, in diverse prijscategorieën en van ‘in-het-oor’ tot ‘achter-het-oor’ apparaten. Het verschil tussen die apparaten laten wij klanten zelf ervaren, ook thuis, op het werk of elders. Na het testen kunnen ze dan een keuze maken. Bij veel ketens ben je gebonden aan hun huismerk en service.” 

EXPERTISE Écoutez heeft expertise over alles rondom het gehoor, zegt Ilse. ,,Dat is onze kracht. Zo bieden wij ook een wek- en waarschuwingssysteem aan voor als je in bed ligt en je hoortoestel niet in hebt. Of speciale kastjes die televisiegeluid rechtstreeks doorgeven aan het hoortoestel. Lisette’s expertise gaat zelfs zo ver dat ze ook door merken wordt geraadpleegd bij de ontwikkeling van hoortoestellen.”

EINDEJAARSACTIE Die informatie deelt Écoutez graag met klanten die langskomen. Lisette: ,,Vanaf 7 december kunnen ze gebruik maken van de eindejaarsactie: 3 batterijen halen, 2 betalen. Inclusief kerstpresentje.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Écoutez.

advertentie
advertentie