Bij Zilver Fitness aan de Oostergracht trainen de oudere deelnemers in kleine groepen.
Bij Zilver Fitness aan de Oostergracht trainen de oudere deelnemers in kleine groepen. Otto Walter

60 plussers sterker door ZilverFitness in Soest

Zakelijk

ZilverFitness heeft achttien locaties in Nederland en organiseert een gratis startbijeenkomst met uitleg en proefles op een gloednieuwe locatie in Soest. Inschrijven kan via www.zilverfitness.nl voor de startbijeenkomst op maandag 17 oktober, aanvang 10.00 uur.

SOEST ZilverFitness is een sportprogramma speciaal voor zestig plussers. Begeleid door ervaren vaste coaches en in kleine groepen, maar zonder contract waar je lang aan vast zit. De functionele trainingen bevatten naast conditieverbetering ook bot- en spierversterkende oefeningen.

MINDER SPIERMASSA  Anne (55) van ZilverFitness: ,,Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld drie procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo’n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan.”

AFWEERSYSTEEM Volgens neurowetenschapper Erik Scherder houden beweging en krachttraining je afweersysteem op peil. Het houdt je lijf in conditie en verkleint het risico op ernstige gevolgen van o.a. corona. De kans op dementie lijkt af te nemen. Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal tweemaal per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen.

KLEINE GROEPEN Ben-Anne: ,,Je traint in kleine groepen, altijd onder leiding van een gediplomeerde vaste coach gedurende het gehele lesuur. Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de niet zichtbare, diepgelegen spieren rondom het bekken en tegen de ruggengraat aan. Zij zorgen voor een stabiele romp. Deze spieren train je niet door een wandeling, maar juist met losse gewichten en het hele lichaam.”

GRATIS STARTBIJEENKOMST De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de eind 50 en eind 70. Kijk op www.zilverfitness.nl voor het filmpje en schrijf je in voor de gratis startbijeenkomst op maandag 17 oktober, of voor een gratis proefles op een andere datum. Bellen kan ook: 030-752 35 48. Oostergracht 17, 3763 LX Soest. Per 1 oktober 2022 nieuwe locatie! In de sportschool van Personal Fitness Soest, in het zwarte half ronde gebouw achter tankstation BP en naast de Clean Look Carwash.

advertentie
advertentie