GezondOud: sporten in de natuur, altijd in de buurt.
GezondOud: sporten in de natuur, altijd in de buurt. Gezond Oud

GezondOud: sporten in Soester natuur

21 september 2022 om 12:00 Zakelijk

SOEST Bij GezondOud sport je het hele jaar door op de mooiste plekken in de natuur! Wij maken sporten zo leuk dat je er nooit meer mee wilt stoppen.


,,In april dit jaar las ik een stukje over 60-plus sporten in het bos”, zegt een van de deelnemers aan GezondOud in deze regio. ,,Aangezien ik bijna elke dag wandel in dit bos besloot ik om te bellen voor een proefles. Eerlijk gezegd had ik er geen hoge verwachtingen van; ik had een soort bejaardengym in gedachten. Maar toen ik die donderdag meedeed, was ik zeer verrast om te ontdekken dat dit totaal niet het geval was en er ook nog eens ontzettend goed lesgegeven werd! Compleet met warming up, benen/billen/armen, cardio, uithoudingsvermogen, planken, cooling down…”

GOEDE SFEER Volgens de sporters werd er geen spiergroep vergeten. ,,Er werd goed gelet op de uitvoering en dat op een positieve, vaak humoristische wijze. Een hartstikke leuke lerares, een goede sfeer, leuke fitte medesporters, we werkten hard en genoten onderwijl van de heerlijke mos-en bosgeuren. Kortom, het was hard werken én genieten en ik ging met een big smile naar huis waar ik meteen mailde dat ik graag op donderdag mee wilde doen. Ondertussen sport ik twee keer in de week en het bevalt mij uitstekend.”


MOOISTE PLEKKEN ,,Wij zijn er voor iedereen die gezond oud wil worden en daar zelf, door voldoende te bewegen, een belangrijke bijdrage aan wil leveren”, zegt een woordvoerder. ,,Wekelijks sporten we bij jou in de buurt op de mooiste plekken in de natuur. Zo sporten we in Soest op dinsdagochtend in de Lange Duinen en op donderdagochtend in Baarn in het Baarnse Bos.”

WADLOPEN Vitaal en sociaal gaan hand in hand bij GezondOud. ,,Omdat wij het sociale aspect minstens zo belangrijk vinden als goed begeleid sporten, organiseren wij regelmatig gezellige activiteiten waar je vrijblijvend aan deel kunt nemen. Van wadlopen in Noordpolderzijl en kunst en cultuur snuiven in Kopenhagen tot een fietstocht door de bollenstreek. Je kan het zo gek niet bedenken of we organiseren het.”

PROEFLES Alle (achtergrond)informatie is te vinden op de website www.gezondoud.nl. Belangstellenden kunnen bellen voor een proefles naar 06-53837045.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie