Els van Diermen: ,,Onze klanten lijken wel steeds jonger te worden.”
Els van Diermen: ,,Onze klanten lijken wel steeds jonger te worden.” 't Handwerkhuis

Els van Diermen geniet nog elke dag van ‘t Handwerkhuis

Zakelijk

SPAKENBURG Handwerken een hobby voor dames op leeftijd? Els van Diermen wordt een beetje stil van die vraag. ,,Handwerken is juist helemaal in de mode”, zegt ze. ,,Onze klanten lijken wel steeds jonger te worden.”

In ’t Handwerkhuis in Spakenburg is Els zelf het levende bewijs dat creatief denken je jong houdt. Ze richtte de winkel veertig jaar geleden op, heeft inmiddels de eerbiedwaardige leeftijd van 80 jaar bereikt, maar staat nog midden in de wereld van nu. En die staat, net als Els er zelf een is, bol van de creatieve mensen. “Ik was zelf als meisje al heel veel met handwerken bezig. Later ben ik op de Modevakschool gegaan en ben ik lerares coupeuse geworden. Dat vond ik al ontzettend leuk, maar een eigen handwerkwinkel, dat was toch wel een grote wens. Ik geniet er nog elke dag van. Mensen komen met zulke leuke, creatieve ideeën. Ja, zeker ook jonge mensen. Haken is bijvoorbeeld heel erg in de mode. Op internet zien mensen allerlei leuke ideeën en die willen ze zelf ook uitvoeren. Ik vind het fijn om ze daarin wat advies te geven. Al is dat vaak niet eens zo nodig; mijn klanten weten heel goed wat ze willen.”

GEEN GEHEIMEN Bescheidenheid siert de mens en Els van Diermen is bescheiden. Creatieve technieken als haken, breien, borduren en klederdracht maken, kennen voor haar geen geheimen. En ze deelt die kennis maar wat graag met haar klanten. Net als alle denkbare artikelen op handwerkgebied. Els is een bron van inspiratie, gehuld in prachtige klederdracht. Agendatip: zaterdag 11 juni is het Wereld Breidag bij ’t Handwerkhuis. Het thema: Vlinders. Doen!

‘t Handwerkhuis, Broerswetering 5, Bunschoten-Spakenburg. Telefoon: 033 298 2437, https://www.t-handwerkhuis.nl/

advertentie