Wendy Jansen en Saskia van Zoeren van Van de Ven For Office and More, voorheen KantoorExpert.
Wendy Jansen en Saskia van Zoeren van Van de Ven For Office and More, voorheen KantoorExpert. Van de Ven For Office and More

KantoorExpert wordt Van de Ven For Officie and More

28 juli 2021 om 12:00 Zakelijk

SOEST Een stevige hand, een bulderende lach gevolgd door een ferme klap op de schouders. Frans Davelaar is hartelijk en op een positieve manier aanwezig. Bekend in Soest maar ook in den lande baarde de Soester ondernemer opzien als directeur van onder meer KantoorExpert, het in 2015 overgenomen Gebroeders Winter en het internationale Office Center.

In Soest is KantoorExpert, het postagentschap op de Nijverheidsweg 24 A, maar één onderdeel van de diensten en producten die het bedrijf aan particulieren en bedrijven levert. Boekhandel Van de Ven is bekend als de ‘huiskamer van Soest’ met een omvangrijke voorraad lokale, nationale en internationale titels, speelgoed en kantoorartikelen, en Gebroeders Winter levert in Amsterdam en online kantoorartikelen voor de particuliere en klein zakelijke markt. 

De reuring rondom de coronacrisis ging ook niet aan Frans Davelaar voorbij. De crisis heeft zoals bij vele bedrijven en organisaties ook zijn invloed gehad op de markt van Office Supplies en boeken. Frans Davelaar is niet de man die snel bij de pakken neerzit. ,,Je moet toch altijd door”, zegt de Soester opgewekt. ,,Wij mogen niet eens klagen. Kijk eens naar de horeca en de reisbranche. Die hebben echt moeilijke maanden achter de rug.” 

VERANDERINGEN De ondernemer heeft desondanks besloten om een aantal veranderingen door te voeren. KantoorExpert Soest krijgt de naam terug die bij veel Soesters bekend in het gehoor zal liggen, namelijk: Van de Ven. Om verwarring te voorkomen met de gelijknamige boekhandel worden de verschillende bedrijven respectievelijk ‘Van de Ven For Office and More’ en Boekhandel Van de Ven genoemd.

De positieve instelling behoort bij onze bedrijfsfilosofie en dat komt tot uiting in de toevoeging For Office and More

Davelaar geeft uitleg bij de nieuwe tenaamstelling. ,,De positieve instelling behoort bij onze bedrijfsfilosofie en dat komt tot uiting in de toevoeging ‘For Office and More’. Want bij Van de Ven For Office and More is veel te halen. Zo is er een heuse digitale drukkerij/printshop gevestigd in ons pand aan de Nijverheidweg 24a. Nieuwe toevoegingen aan het leverings- en dienstenpakket zullen snel volgen.”

HOEKSTEEN Voor Frans Davelaar is het team van loyale medewerkers de hoeksteen van zijn bedrijf. ,,Je kan als ondernemer veel willen en veel gegund krijgen. Een goede relatie met je klantenkring en je netwerk is goud waard. Maar de medewerkers moeten het uiteraard ook doen. Ik ben dan ook erg blij en bovenal trots dat de gewaardeerde en ervaren krachten Wendy Jansen en Saskia van Zoeren deel uitmaken van het nieuwe managementteam. Met deze mensen zie ik de toekomst positief tegemoet. Bij Boekhandel Van de Ven en Van de Ven For Office and More blijven wij Soesters van jong tot oud van dienst zijn.”

PLANNEN Niet alleen voor de Soester bedrijven is het een en ander veranderd. Frans Davelaar zit vol met plannen en heeft nog een aantal nieuwtjes die hij graag in een volgend artikel in deze krant prijsgeeft. ,,Bovendien komt de historie over onze bedrijven ook in het te verschijnen boek Soester Iconische Bedrijven deel 2 aan bod. Dat vind ik een hele eer! Mooi is het dat dit boek ook via de toonbank van Boekhandel Van de Ven verkocht gaat worden. Zo is die unieke Soester cirkel ook weer rond.”

Van de Ven For Office and More, Nijverheidsweg 24A, www.kantoorexpert.nl

Boekhandel van de Ven, Soesterbergsestraat 54-C, libris.nl/vandeven

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie