Adviseurs Tijn van der Grift (rechts) en Gijs Langendoen voor de showroom van Van den Hazel aan de Birkstraat in Soest.
Adviseurs Tijn van der Grift (rechts) en Gijs Langendoen voor de showroom van Van den Hazel aan de Birkstraat in Soest. Hans Veltmeijer

Keukenspecialist houdt het persoonlijk; Ervaren adviseur bij Van den Hazel regelt alles

25 maart 2021 om 13:00 Zakelijk

SOEST/BAARN In april vorig jaar streek Van den Hazel Keukens & Vloeren neer aan de Birkstraat 101, onder het dak van Pronto Wonen. Intussen is een grondige verbouwing afgerond en zijn de adviseurs met hun persoonlijke benadering helemaal klaar voor een volledige herstart in de nieuwe showroom. ,,Het kleinschalige is onze kracht.”

Jan van den Hazel was keukenmonteur en begon een eigen zaak in Lelystad. Drie jaar geleden kwam er een vestiging bij in Ede en nu is er dus ook een Van den Hazel in Soest.

Nadat de tweede lockdown een feit was, schakelden ze snel bij Van den Hazel. Ze maakten van de nood een deugd en vernieuwden de gehele showroom in Soest. Die is nu klaar voor bezoek, met de nieuwste keukens, apparatuur en werkbladen. Daarnaast worden vloeren van pvc en kliklaminaat verkocht. En de klanten kunnen in het pand doorlopen naar de meubels van Pronto Wonen. ,,Zo hebben we alles onder één dak”, zegt Tijn van der Grift, keukenadviseur bij Van den Hazel. ,,Wanneer wij tekeningen van de keuken maken kunnen klanten intussen naar meubels kijken. En klanten in de meubelwinkel lopen zo door naar de keukens.”

THUISBEZOEKEN Hij beschrijft nu wel de gewone situatie, van voor en na corona. Momenteel is het bezoek nog steeds op afspraak. Het afgelopen jaar heeft hij vooral veel klanten thuis bezocht. Dat beviel zo goed dat ze al hebben besloten ook na versoepelingen de bezoeken aan woningen in ere te houden. ,,We hebben gemerkt dat klanten het fijn vinden dat wij de thuissituatie zien”, aldus Tijn. Wanneer hij op pad is, bemant collega Gijs Langendoen de showroom, en andersom. Met z’n tweeën runnen ze deze vestiging.

Tijn is een stuk jonger dan zijn ervaren collega maar werkt ook alweer zo’n tien jaar als keukenadviseur. Hij stapte bewust over van een grote keukenzaak in Amersfoort naar de kleinere winkel in Soest. Daar kan hij zich intensiever met een klant bezig houden. Van begin tot eind doet hij het persoonlijk advies. ,,Dat is wat ons onderscheidt. We gaan zitten om de wensen te bespreken, maken de tekeningen, geven een scherpe offerte, meten in, regelen de plaatsing en komen langs voor de oplevering. Als klant heb je alleen met mij te maken. Dat kleinschalige is onze kracht.”

Hij heeft ook al ondervonden dat Soest ‘een compacte gemeenschap’ is waarin ervaringen snel rondgaan, en een tevreden klant zomaar een nieuwe opdracht kan opleveren. Zo plaatste hij laatst een keuken bij iemand en kwam kort daarop een familielid langs in de showroom om een nieuwe keuken uit te kiezen.

door Hans Veltmeijer

advertentie
advertentie