Afbeelding
BDU Media
Advertorial

Fit worden en gezonde voeten bij Fysiopraktijk De Varen

18 juni 2020 om 20:35 Zakelijk

SOEST Fysiotherapeut Viyai Doekhie startte in 2017 met zijn praktijk in de gemêleerde wijk het Smitsveen. Hilma ten Voorde is als medisch pedicure in dezelfde praktijk aanwezig. Beide disciplines vullen elkaar prima aan vertelt het tweetal.

Viyai Doekhie heeft ervaring als (sport)fysiotherapeut). Sportfysiotherapie is meer dan alleen snel weer op het veld of in de zaal staan legt hij uit: ,,Allereerst ben ik er voor de juiste diagnose van het probleem om vervolgens te werken aan een doeltreffende behandeling. Sporters hebben vaak problemen met gewrichten, ik help dan met de revalidatie.”

DAGELIJKSE HANDELINGEN Het is niet alleen de sporter die fit moet worden. Ook de dagelijkse handelingen die ieder mens op zijn of haar niveau uitvoert zijn belangrijk om fit te worden én te blijven. Viyai: ,,Wanneer ik hier iemand een bepaalde sportoefening laat doen wordt er wel eens verzucht: ‘moet ik alweer sporten?’. Maar dat ‘sporten’ is bijvoorbeeld bedoeld je spieren te versterken voor traplopen. Dat doe je namelijk een paar keer per dag. Zo zijn er meer oefeningen. Til maar eens een zak boodschappen boven je macht of ga eens wat onkruid wieden. Dagelijkse handelingen waarbij het handig is dat je spieren ervoor getraind zijn.”

Medisch pedicure en fysiotherapeut onder één dak

Fysiotherapie, dry needling (door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen), medical tapen en sportfysiotherapie. Het zijn de specialismen van Viyai. ,,Fit zijn en blijven in een gezond lichaam. Daarbij zijn, naast voldoende beweging, ook de juiste voeding en, heel actueel, hygiëne belangrijke factoren. De aanwezigheid van medisch pedicure Hilma ten Voorde in onze praktijk is daarbij een mooie toegevoegde waarde.”

MEDISCH PEDICURE Hilma ten Voorde werkte 28 jaar als verpleegkundige in diverse regio’s in het land. Die ervaring komt haar nu van pas. ,,Door mijn verleden als verpleegkundige kan ik sneller een ziektebeeld herkennen. Als medisch pedicure behandel ik ook risicovoeten van mensen die aandoeningen hebben als diabetes, reuma of een halfzijdige verlamming. Daarbij ben ik gespecialiseerd in nagelbeugels, die worden gebruikt bij ingegroeide nagels of wanneer nagels dreigen in te groeien en het maken en plaatsen van ortheses. Een ortheses is een teenstukje wat bijdraagt aan het verhelpen van teenklachten. Het dient als hulpmiddel voor het beschermen van tenen. De tenen worden beschermd en eelt en likdoorns kunnen verdwijnen. Mijn praktijk is officieel gecertificeerd volgens de normen van PROCERT, het kwaliteitsregister voor de Pedicure. Ik ben lid van Provoet, de vakorganisatie voor pedicures”

Hilma is tevreden over de samenwerking met Viyai: ,,Wij vullen elkaar mooi aan in deze praktijk. Wanneer iemands bewegingsapparaat slecht functioneert, bijvoorbeeld door een likdoorn of ingegroeide teennagel, dan is de hulp maar een deurtje verder. Andersom kan ik ook weer doorverwijzen naar Viyai.”

SNEL HERSTEL De patiëntengroep bij Fysiopraktijk De Varen en Medisch Pedicurepraktijk van Hilma is heel divers legt Viyai uit: ,,Van jong tot oud komt hier in de praktijk. We hebben een gemêleerde groep wat het werken divers en leuk maakt. Wij verrichten met elkaar maatwerk en iedereen heeft een eigen behandeling nodig. Met elkaar hebben wij veel expertise en ervaring onder één dak. Dat is prettig. Het gaat er tenslotte om dat iemand zo snel mogelijk herstelt.”

SPORTFYSIOTHERAPIE Het behandelen van sporters doet Viyal nog steeds, maar dan op individueel niveau. In de praktijk aan De Varenstraat 59 is een ruime zaal ingericht waar sporters bij een blessure kunnen herstellen en fit worden. ,,De preventie van blessures, het onderhoud bij chronische klachten en herstel en revalideren breng ik samen. Bij De Varen pakken we het hele pakket van masseren en bewegen waarbij de patiënt centraal staat. Onze aanpak is heel divers."

Fysiopraktijk De Varen
Medisch pedicure Hilma ten Voorde

Tel: 06-39067581
Varenstraat 59
info@fysiodevaren.nl
Tel. (035) 601 86 57
www.fysiodevaren.nl

advertentie
advertentie