Raymond Foeken van Foeken Makelaardij
Raymond Foeken van Foeken Makelaardij Foeken Makelaardij

Raymond Foeken Makelaardij: 'Altijd de juiste woning vinden'

18 maart 2020 om 12:00 Zakelijk

SOEST Sinds vorig jaar is Raymond Foeken makelaar in Soest. Het kantoor van Foeken Makelaardij, gevestigd aan de Beckeringhstraat 49 te Soest, specialiseert zich in aankoop, verkoop, verhuur en taxaties in de regio Soest.

Peter Beijer

Foeken is een geboren en getogen Soester en heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan in het makelaarsvak. Hij kent daardoor de regio als zijn eigen broekzak. ,,Hier in Soest liggen mijn roots", vertelt de makelaar met een glimlach.

,,Ook Baarn, Amersfoort en Soesterberg zijn prachtige plaatsen met een mooie historie en toekomst. Het eerste jaar als zelfstandig makelaar is voor mij vliegend van start gegaan, waarbij in totaal meer dan dertig huizen van eigenaar verwisseld zijn."

EIGEN WERKWIJZE De jonge makelaar (33) heeft een geheel eigen werkwijze, vertelt hij.

,,Ons kantoor is kleinschalig, daardoor kan ik via korte lijnen werken. Het vak van makelaar vereist een luisterend oor, empathie, improvisatie en flexibiliteit. Deskundigheid en goede dienstverlening zijn vanzelfsprekend, maar aanvoelen wat je opdrachtgever wil, vereist inlevingsvermogen en dat is essentieel voor een makelaar."
AANBOD De woningmarkt is altijd dynamisch, stelt Raymond Foeken. ,,Mensen hebben behoefte aan een makelaar die speciaal voor hen ogen en oren openhoudt, want het aanbod is beperkt. Starters moeten niet ontmoedigd raken en ook voor senioren is het lastig, maar zeker niet onmogelijk om een goede woning te vinden. Het is niet vanzelfsprekend dat woningen als 'warme broodjes' de deur uitgaan. Goed en transparant advies is zo belangrijk."

VERHUUR EN TAXATIES Foeken Makelaardij verleent daarnaast natuurlijk ook diensten in de verhuur van woningen en het verrichten van taxaties van waarde van woningen. ,,Als officieel beëdigd taxateur kan ik op korte termijn en op deskundige wijze een taxatie verzorgen, allemaal tegen een concurrerend tarief."

De Soester makelaar is altijd blij tijdens een overdracht. ,,Dat gaat meestal gepaard met wisselende emoties. Een verhuistraject gaat vaak samen met een roerige fase in een mensenleven: huwelijk, scheiding, overlijden, geboorte, ontslag. Emoties zijn wisselend. Een huis moet een veilige haven zijn. Het geluk daarvan heeft niet te maken met de grootte van een woning. Iemand kan op een flat blijer worden dan in een groot huis. Het is vooral de emotie die mijn werk zo mooi maakt!"

Foeken Makelaardij, Beckeringhstraat 49, tel. (035) 7850090, www.foekenmakelaardij.nl, info@foekenmakelaardij.

advertentie
advertentie