Waarom Truus, een theatervoorstelling over Truus Wijsmuller, een verzetsheldin die 10.000 Joodse kinderen heeft gered..

15 april 2024 om 13:56 Zakelijk Deel je nieuws

Zondag  21 april 19.30 uur Emmakerk

Dit verhaal gaat over Truus (Geertruida) Wijsmuller (1896-1978). Zij was een Nederlandse verzetsvrouw die voor en in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen en volwassenen in veiligheid bracht. Ze heeft de levens van meer dan 10.000 Joodse kinderen gered. Toch is ze nauwelijks bekend. Tijd om het verhaal van deze daadkrachtige vrouw te vertellen, want haar heldhaftige werk grenst aan het ongelooflijke.

Luister een lied uit de voorstelling op you tube of via Waarom Truus – Margje Wittermans

‘Geef me de moed’ Margje Wittermans uit ‘WAAROM TRUUS’ over verzetsheldin Truus Wijsmuller. via youtube.com of  https://youtu.be/-feXuByfdBs?si=xKLoNo7e-Dw2wWJ-

Het theaterprogramma “Waarom Truus” wordt uitgevoerd door de Baarnse professionele actrice en theatermaakster Margje Wittermans samen met muzikant Janos Koolen.

Verhalen als deze moeten verteld blijven worden en met name ook door jongere generaties gehoord worden (vanaf ongeveer 12 jaar). Iedereen is dus van harte welkom nodig je familie en vrienden uit voor deze bijzondere avond.

Wij willen graag iedereen kennis laten maken met dit indrukwekkende verhaal. Een verhaal uit het verleden maar dat ook vandaag nog heel actueel is. Vandaar dat de keuze is gemaakt om alleen een vrijwillige bijdrage te vragen om de onkosten te dekken.

Zondag 21 april is de inloop vanaf 19 uur en om 19.30 uur start de voorstelling, dit duurt tot ongeveer 20.45 uur, aansluitend kunt u hierover napraten met de actrice en met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

De Emmakerk is te vinden aan de Regentesselaan 2B in Soest.

Voor vragen, ook voor het geval u geen vervoer heeft, kunt u contact opnemen met Janke Holman 06 27 123 236 of janke.holman1@gmail.com

advertentie
advertentie