Rian Boot: ,,Lesstof eigen maken in blokjes van 15 minuten. Zo krijg je grip op examen of toets.
Rian Boot: ,,Lesstof eigen maken in blokjes van 15 minuten. Zo krijg je grip op examen of toets." Rian Boot

Toetsweek of examens: Rian Boot geeft scholieren grip op leerproces

10 april 2024 om 08:00 Zakelijk

SOEST/BAARN Sta je vlak voor je toets of schoolexamen en heb je moeite met het overzicht en de indeling van leerstof voor examens? Rian Boot heeft een -bewezen- unieke leermethode voor overzicht, planning en grip. 


Zomaar een middag bij Rian Boot aan de Korte Brinkweg. Een tiener komt binnen met zijn boeken en schoolspullen. Hij krijgt ter verwelkoming iets te drinken. Vervolgens gaan Rian en de leerling na welke hoofdstukken en paragrafen voor verschillende vakken behandeld moeten worden.

De lesstof deel ik op in blokjes die worden uitgezet in tijd, elk blokje duurt circa 15 minuten

INDIVIDUEEL

Rian: ,,Zodra alles genoteerd is, gaan we aan de slag. Wat iemand nodig heeft om te leren is heel individueel, dat verschilt per persoon: de een maakt samenvattingen, de ander tekent, en weer een ander wil de stof aandachtig doorlezen. Het maakt mij niet uit, het gaat erom wat voor jou werkt. De lesstof deel ik op in blokjes die worden uitgezet in tijd, elk blokje duurt circa 15 minuten. Dit kwartier staat volledig in het teken van focus en concentratie. Na afloop van een blokje mag je het afvinken.”

DOELPUNT

Het afvinken is volgens Rian een geluksmoment voor de leerling. ,,Die heeft de stof voor een stukje eigen gemaakt. Dat voelt als het scoren van een doelpunt. Na de gescoorde goal is er een moment van rust om daarna over te gaan naar het volgende blokje. Deze afvinkmethode is heel effectief. Tieners leren de stof sneller en gaan vol zelfvertrouwen naar hun toets of examen.”

Met de examens voor de deur is dit het perfecte moment om mijn hulp in te schakelen

OUDERS

De studiesessies kunnen plaatsvinden bij Rian thuis of, indien gewenst, bij de tiener thuis. Rian: ,,Ouders zijn niet aanwezig tijdens de sessies, maar hun hulp is wel nodig, bijvoorbeeld bij het overhoren van hun kinderen. Met de examens voor de deur is dit het perfecte moment om mijn hulp in te schakelen. Naast deze studiemethode geef ik ook tips, zoals oefeningen om black-outs te bestrijden. Dit zijn simpele, maar effectieve oefeningen.”

Meer informatie: tel. 06-10371937 of: www.kindercoachrian.nl/afvinken-maar

advertentie
advertentie