André van Huisstede en Nico en Marieke van Wiggen voor de voormalige paardenstal.
André van Huisstede en Nico en Marieke van Wiggen voor de voormalige paardenstal.

Gras en hout ook voor particulier bij gespecialiseerd J. van der Krol

27 maart 2024 om 08:00 Zakelijk

BILTHOVEN Voor een mooi gazon heeft de particulier het meeste aan een goed advies. Gras groeit namelijk niet vanzelf. De meest geplaagde plant in de tuin moet je goed onderhouden. Niet te lang of te kort maaien en op het juiste moment duurzaam bemesten. Nico van Wiggen weet er alles van en deelt zijn kennis graag, want: je gras kan net zo groen zijn als dat van je buren.

Houthandel J. van der Krol in het mooie buitengebied van Bilthoven is al vijftig jaar de specialist in tuinhout, ijzerwaren, graszoden, graszaad en meststoffen. Hoveniersbedrijven uit de wijde regio komen er graag, maar de particulier heeft het bedrijf nu ook ontdekt. En dat is goed nieuws, vinden Nico en Marieke van Wiggen. Samen met André van Huisstede runnen ze het bedrijf. Hoveniers weten wel hoe ze gras groen kunnen houden, maar particulieren kunnen een goed advies vaak goed gebruiken. En juist dat aspect maakt hun werk zo leuk, vinden de drie medewerkers van het gerenommeerde familiebedrijf.

Dit artikel wordt u aangeboden door: Houthandel J. van der Krol, Maartensdijkseweg 10, Bilthoven
Tel.035-666 82 70, e-mail: grasenhout@jvdkrol.nl, website: jvdkrol.nl. Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.30-17.30 uur.

Je mag ook gerust een aantal vuilniszakken vullen als je een beperkte hoeveelheid nodig hebt om je border te verbeteren en te beschermen (mulchen)

PICK & COLLECT

Ook als hobbytuinder kun je met de auto langs de producten over de uitgestrekte werf rijden. Van smalle latjes tot complete schuttingdelen, balken en planken van hardhout, Douglas of naaldhout van verantwoorde kap, palen en poeren. Je zoekt zelf uit wat je nodig hebt om je tuin te verfraaien. Gemalen boomschors of houtsnippers hoef je niet per kuub af te nemen. Je mag ook gerust een aantal vuilniszakken vullen als je een beperkte hoeveelheid nodig hebt om je border te verbeteren en te beschermen (mulchen).
Houthandel J. van der Krol is dealer van Woodvision en levert op bestelling onder meer buitenverblijven, schaduwpergola’s, tuinkasten en buitenkeukens. De nieuwe catalogus ligt voor je klaar of kijk op www.woodvision.nl.

PAARDENSTAL

De kassa vind je in de authentieke paardenstal. ,,We hebben er over gedacht om de winkel te moderniseren, maar we krijgen zulke leuke reacties van klanten dat we het zo laten’’, vertelt Marieke van Wiggen. In de winkel vind je diverse soorten graszaadmengsels die los worden verkocht, en ijzerwaren zodat je aan de slag kunt met je net aangeschafte tuinhout zoals losse schroeven en bouten, hang- en sluitwerk en tuingereedschap.

Wij houden ook rekening met de seizoenen: wij leveren mest specifiek voor een snelle groei in het voorjaar en mest met meer kalium voor het najaar

DIVERSE PRODUCTEN

Naast de boerderij vind je rollen met dak- en vijverfolie en voor de kapschuur staan grote stapels met potgrond, tuingrond en (organische) mest- en voedingstoffen voor gazon, border en moestuin. ,,Behalve basisbemesting hebben wij ook een aantal andere producten. Speciaal voor je gazon koop je bij ons traag werkende, stikstofrijke kunstmest. Ook mest met een indirecte werking tegen mos of voor een snelle inworteling behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast houden wij ook rekening met de seizoenen: wij leveren mest specifiek voor een snelle groei in het voorjaar en mest met meer kalium voor het najaar. Voor de border leveren wij basisbemesting, maar ook koemestkorrels behoren tot ons vaste assortiment.”
,Wil je weten welke specifieke soort mest je voor je gazon of border kunt gebruiken? Wij geven je graag meer informatie en tips over bemesting en onderhoud van je gazon.’’ Verkopen ze ook bestrijdingsmiddelen? Nico loopt naar het tuingereedschap en pakt een hark. ,,Elke zaterdagmiddag door het grind halen. Blijft het gegarandeerd onkruidvrij.’’ Graszoden en andere producten worden desgewenst thuisbezorgd.

Het bedrijf levert aan bedrijven en particulieren.
advertentie
advertentie