Appartementencomplex Honsbergen
Appartementencomplex Honsbergen Google Streetview

Huurders tevreden over seniorenhuisvester Cocon Wonen

7 november 2019 om 12:39 Wonen

SOEST Ruim driehonderd bewoners van seniorenhuisvester Cocon Wonen hebben meegedaan aan het bewoners tevredenheidsonderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau USP. Bewoners van de woongebouwen Honsbergen en De Vijverhof in Soest en De Drie Eiken in Soesterberg zijn over het algemeen tevreden met hun woning. Zij waarderen deze gemiddeld met respectievelijk een 8, een 7,9 en een 7,8, meldt Cocon Wonen in een persbericht.

Het hoogste rapportcijfer gaat naar de tevredenheid over de dienstverlening van de huismeesters. Deze scoort gemiddeld een 8,9. Zo'n negentig procent van de bewoners vindt dat de huismeesters behouden moet blijven. Ook de aanwezige personenalarmering wordt genoemd als voorziening die zeker behouden moet blijven. Het 'thuis voelen' en het 'veilig voelen' krijgen eveneens een hoog rapportcijfer: een acht.

Seniorenhuisvester Cocon Wonen heeft ook gevraagd naar de waardering van haar dienstverlening aan bewoners. ,,De meerderheid van de bewoners voelt zich in het contact met Cocon Wonen serieus genomen en geeft aan vriendelijk te woord te worden gestaan."

VERBETERINGEN De resultaten van het bewoners tevredenheidsonderzoek maken ook duidelijk wat volgens bewoners verandering behoeft. Zo wordt de hobbyruimte maar door weinig bewoners gebruikt. De bewonersadviseur is beperkt bekend. De website wordt maar door een kleine groep bewoners bezocht.

Het bewonerstevredenheidsonderzoek wordt over enkele jaren herhaald waarbij het streven is om een gemiddeld rapportcijfer van een 8 te bereiken.

Bij de presentatie van de onderzoeksresultaten door het bureau USP aan de bewoners, hebben eerst de huismeesters een pluim (in gebakvorm) ontvangen uit handen van de directie en daarna zijn de bewoners getrakteerd.

advertentie
advertentie