Met graafmachines werd begonnen aan de bouw van Den Bergh.
Met graafmachines werd begonnen aan de bouw van Den Bergh. Eempers

Appartementen, penthouses en bedrijfsruimten in dorpshart Soesterberg

24 september 2019 om 19:32 Wonen

SOESTERBERG Het plaatsen van bouwunits op het voormalige evenemententerrein op de hoek Banningstraat-Kampweg kondigde enige tijd geleden al de bouwstart aan van het woningbouwproject Den Bergh in het nieuwe dorpshart. Met de realisering van dit centrumplan is dinsdagmiddag dan ook officieel een begin gemaakt.

Jan van Steendelaar

De openingshandeling, het met een graafmachine uitgraven van de parkeerkelder, werd verricht door wethouder Harrie Dijkhuizen, samen met Frans van de Wetering, directeur van IJsselland Ontwikkeling in IJsselmuiden dat samen met Bemog Projektontwikkeling in Zwolle het plan Den Bergh realiseert.

Het plan Groene Campus omvat de bouw van 39 appartementen en penthouses met 900 vierkante meter ruimte voor horeca en maatschappelijke functies. Hieronder komen bergingen en een parkeerkelder. Momenteel is ruim de helft van het complex verkocht. Kopers en geïnteresseerden woonden de bouwstart bij. Zij kregen een korte toelichting op het project en de stand van zaken door projectontwikkelaar Van de Wetering, gevolgd door een interview dat Stefan van Dijk, directeur van Bemog, hield met wethouder Dijkhuizen en zijn collega Aukje Treep.

Van de Wetering vertelde tijdens de presentatie dat er in het driehoog complex Den Bergh niet alleen woningen komen (tien appartementen per verdieping en erboven penthouses) maar dat er op de begane grond ook ruimte is, 900 vierkante meter, voor commerciële doeleinden en maatschappelijke voorzieningen. Hieronder komen bergingen en een parkeerkelder van twee lagen.

Het gebouw aan de Banningstraat krijgt een hoge entree met een overdekt atrium. Het wordt met duurzame en kwalitatief hoogstaande materialen gebouwd, die mooi oud worden, aldus Van de Wetering. De bouwtijd zal naar verwachting een jaar bedragen, zodat Den Bergh in het derde kwartaal van 2020 gereed zal zijn. In de tussentijd verwacht men alle appartementen en penthouses te hebben verkocht.

Behalve de feestelijke bouwstart was er 's avonds op de locatie nog een inloopavond voor belangstellenden. Die werd druk bezocht door aspirant kopers die meer informatie wilden over het project, over de toekomst van de omgeving en over het gebruik van het plein.

MASTERPLAN Het plan Den Bergh is onderdeel van het Masterplan voor Soesterberg. Het is ontwikkeld na de sluiting van de vliegbasis Soesterberg. De aanwezigheid hiervan heeft Soesterberg tientallen jaren 'op slot' gehouden doordat er op het gebied van woningbouw slechts zeer beperkt geïnvesteerd kon worden. Den Bergh levert een bijdrage aan de groei van Soesterberg, op een termijn van tien tot vijftien jaar van 6.000 naar 9.000 tot 9.500 inwoners.

Met de realisering van Den Bergh krijgt Soesterberg een echt dorpshart dat met de Rademakerstraat een samenhangende centrumfunctie krijgt. De zichtlijn Rademakerstraat-Banningstraat blijft open omdat deze van cultuurhistorische waarde is.

Ook woningcorporatie Portaal gaat er woningen bouwen. Die moeten aansluiten bij Den Bergh.

advertentie
advertentie