In het kader van de aanleg van vier nieuwe doorfietsroutes rondom Utrecht wil de provincie gebruikers een aantal vragen stellen over het fietsgebruik.
In het kader van de aanleg van vier nieuwe doorfietsroutes rondom Utrecht wil de provincie gebruikers een aantal vragen stellen over het fietsgebruik. Fietsroutes

Provincie Utrecht vraagt Soesters om wensen doorfietsroutes

6 juli 2022 om 12:36 Verkeer en vervoer

SOEST De provincie vraagt fietsers die wel eens gebruik maken van (een deel van) de routes Woerden en Utrecht; IJsselstein en Utrecht; Amersfoort en Utrecht of Bunschoten en Amersfoort gebruik maken om een enquête in te vullen.

De provincie heeft samen met de gemeenten de ambitie om nieuwe doorfietsroutes in de regio Utrecht aan te leggen. ,,Door bestaande fietsroutes te verbeteren en aan elkaar te verbinden kunnen fietsers straks veiliger, vlotter en comfortabel doorfietsen”, schrijft de provincie. Het doel hiervan is om het voor inwoners aantrekkelijker te maken om voor langere afstanden de fiets te pakken.

De provincie Utrecht wil uiteindelijk weten of de doorfietsroutes ook echt zorgen voor een toename in fietsverkeer en in tevredenheid van de fietser. Daarom voert Dimensus beleidsonderzoek in opdracht van de provincie en in samenwerking met Tour de Force een nulmeting uit naar de beleving van de huidige fietsroutes.

Het invullen van de enquête is volledig anoniem en duurt ongeveer 10 minuten. De vragenlijst is te vinden op www.dimensus.nl/fietsutrecht. Deelnemers maken kans op een waardebon van 25 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie