De ijsbaan aan de Eemweg is de afgelopen dagen sneeuwvrij gemaakt.
De ijsbaan aan de Eemweg is de afgelopen dagen sneeuwvrij gemaakt. Jaap van den Broek

Peter’s Baan vanaf vrijdag open, maar: alleen voor leden

11 februari 2021 om 08:40 Recreatie

SOEST De Peter’s Baan gaat vrijdag open. Maar in elk geval tot en met het weekeinde mogen alleen leden er het ijs op. Dat zijn de 440 mensen die in de voorverkoop een abonnement hebben aangeschaft.

Aan andere schaatsliefhebbers en bezoekers verleent de ijsvereniging geen toegang tot het terrein aan de Eemweg. Dat is het gevolg van de coronamaatregelen.
Per keer mogen maximaal honderd schaatsers hun rondjes draaien op de baan, waarvan de ondergrond in de zomer is aangepast. De sloten die dwars door het weiland liepen zijn gedempt.

Leden van de Peter’s Baan die willen schaatsen dienen zich een dag van te voren aan te melden, zodat ze in het schema kunnen worden opgenomen. Zij zijn allemaal op de hoogte gesteld over de procedure die vanwege corona danig is aangepast. De kantine van de ijsvereniging blijft dicht.

Mensen die op de bonnefooi komen, worden niet op het terrein toegelaten. Vooralsnog zal de Peter’s Baan geen nieuwe abonnementen en losse kaartjes verkopen. ,,Wellicht is dat in de loop van de komende dagen weer mogelijk, maar nu nog niet”, aldus bestuurslid Sonja Hoksbergen.

advertentie
advertentie