Afbeelding
Pixabay

Kinderrechter geeft pedojagers een werkstraf

27 september 2022 om 18:31 Rechtbank

SOEST Een zestienjarige jongen uit Baarn is dinsdag door de kinderrechter in Utrecht veroordeeld tot 200 uur werkstraf en 8 maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Een negentienjarige medeverdachte uit Baarn kreeg 120 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijk opgelegd. De rechter achtte bewezen dat de jongens in ieder geval samen vier mannen naar verschillende stations in Soest en Baarn hadden gelokt.

De jongens legden contact met hun slachtoffers via een app. Zij spraken af op verschillende stations. De jongens vertelden aan hun slachtoffer dat deze met een minderjarig meisje had afgesproken. Hun slachtoffers werden in het gezicht geslagen en omsingeld. Zij werden uitgescholden voor pedo, mishandeld en gefilmd.

JEUGDRECLASSERING De jongens hadden allebei meer op hun kerfstok. De zittingen bij de kinderrechter zijn achter gesloten deuren. De pedojagers hebben allebei een paar dagen in voorarrest gezeten. Ze hoeven niet meer terug naar de gevangenis. De rechtbank legde ook toezicht van de jeugdreclassering op. De straf was vrijwel zoals het Openbaar Ministerie had geëist.

advertentie
advertentie