Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Lex van Lieshout

Soester college kijkt naar toekomst spoorwegovergang de Gouden Ploeg

4 maart 2021 om 13:26 Politiek

SOEST Spoorbeheerder ProRail moet voor 2024 alle onbewaakte spoorwegovergangen opheffen of beveiligen. Dat geldt ook voor De Gouden Ploeg in Soest. Het college van Soest gaat kijken wat de beste aanpak hiervoor is. Ook belanghebbenden en omwonenden worden hier nog voor de zomer bij betrokken. Uiteindelijk moet de gemeenteraad in december een besluit nemen over de toekomst van de overweg.

In de gemeente Soest liggen drie onbewaakte spoorwegovergangen, waarvan één openbare overweg, De Gouden Ploeg. De laatste jaren zijn er landelijk voldoende incidenten geweest die aantonen dat onbewaakte spoorwegovergangen gevaarlijk zijn. Vanuit het ministerie heeft ProRail de opdracht om ervoor te zorgen dat eind 2023 alle onbewaakte spoorwegovergangen zijn opgeheven of beveiligd zijn. 

Deze overweg heeft voor de gemeente Soest ook een belangrijke recreatieve en cultuurhistorische functie. Een oplossing voor De Gouden Ploeg is ingewikkeld. Het college heeft nu een plan van aanpak gemaakt, om uiteindelijk een inhoudelijke keuze aan de gemeenteraad voor te leggen.

Onderdeel van het plan van aanpak is het advies vragen van belangengroepen, gebruikers en omwonenden. Voor de zomervakantie gaat de gemeente hiermee aan de slag. De opbrengst hiervan wordt meegegeven aan de raad, die uiteindelijk eind van dit jaar een keuze maakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie