Marcella van Esterik.
Marcella van Esterik. Gemeente Wijk bij Duurstede

Marcella van Esterik voorgedragen als nieuwe griffier

18 februari 2021 om 11:08 Politiek

SOEST De selectie- en adviescommissie van de Soester gemeenteraad heeft Marcella van Esterik (40) voorgedragen als nieuwe raadsgriffier. Van Esterik wordt de opvolger van Rien van Vliet, die de functie sinds 2002 vervult en per september afscheid neemt.

Van Esterik woont in Soest en is momenteel griffier in de gemeente Wijk bij Duurstede. Ze studeerde Politicologie (specialisatie bestuurskunde). De selectie- en adviescommissie heeft de gemeenteraad voorgesteld de nieuwe griffier aan te stellen per 17 mei. De raad bespreekt de aanwijzing en zal op donderdag 4 maart besluiten of Van Esterik definitief de nieuwe griffier van Soest wordt.

Een griffier zorgt voor inhoudelijke, strategische en procedurele ondersteuning van de raad. In Soest bestaat de afdeling griffie naast een griffier ook uit een plaatsvervangend griffier/raadsadviseur en een adviseur communicatie en participatie.

ONDERTUSSEN Het toeval wil dat Marcella van Esterik in november vorig jaar gastschrijver was in ‘Ondertussen bij’ in de Soester Courant. Ze was daarmee de vijftigste deelnemer aan deze rubriek, waarmee in september 2016 werd begonnen. Toen ze een maand lang de rubriek vol schreef, was nog niet bekend dat ze raadsgriffier in haar woonplaats zou gaan worden.

advertentie
advertentie