Afbeelding
Eempers

Duurzame verbouwing van brandweerpost Soesterberg in verschiet

26 september 2019 om 12:22 Politiek

SOESTERBERG De brandweerpost Soesterberg aan de Koppenlaan is na 47 jaar verouderd en de inrichting voldoet niet meer aan de Arbo-regelgeving en de eisen van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Daarom stellen burgemeester en wethouders voor de post te verbouwen. Hiervoor is een krediet nodig van 195.000 euro.

Het college heeft overwogen om een nieuw gebouw op een andere locatie te realiseren, maar dit is onnodig en bovendien te duur. Onnodig omdat de post centraal is gelegen en er bovendien goede afspraken zijn gemaakt met de buurt.

Verbouwen en opknappen is een goed alternatief, aldus burgemeester en wethouders, temeer omdat veel werkzaamheden door de manschappen van de vrijwillige brandweer zullen worden verricht om de kosten extra te drukken. Na de verbouwing stelt de gemeente een brandweerpost aan de VRU ter beschikking die aan alle kwaliteitseisen voldoet en nog minimaal 25 jaar mee kan.

Het is na een kleine vijftig jaar aan het gebouw te zien dat er lange tijd geen groot onderhoud is gepleegd. Afgezien van het feit dat het sanitair is verouderd en niet meer goed is schoon te houden, moeten de manschappen zich verkleden in dezelfde ruimte als waar de tankautospuit gestart wordt. Dit is niet meer toegestaan in verband met gezondheidsrisico's.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de verbouwing op de voorgestelde duurzame manier, wordt de brandweerpost in 2020 opgeknapt.

advertentie
advertentie